TW
0

Un fin de semana en Menorca

He pasado este fin de semana en Menorca. El coste del billete, ida y vuelta desde Madrid fue de 56 euros, tarjeta de crédito incluida. El sábado me acerqué al mercado a comprar frutas y verduras, tomé un café y compré la prensa, local y nacional. Hice pequeñas compras en una farmacia y supermercado, puse algo de gasolina y me llevé un delicioso queso de Mahón (artesanal por supuesto) que compartiré con apasionados del sector de la gastronomía y el vino esta semana en Madrid. Por la tarde disfruté con amigos de un partido de fútbol en un bar y el domingo participé en las magníficas jornadas gastronómicas en curso. Mi gasto en la isla en este periodo ascendió a algo más de 100 euros. Ya he adquirido el billete para la próxima Semana Santa, en este caso seremos seis personas, cuyo coste por persona ha sido de 89 euros.También escuché hablar a algunos amigos sobre la eventualidad de que el servicio aéreo Madrid - Menorca pase a tener la consideración de "público" en un futuro próximo. Pensé que quizás me había precipitado al adquirir mi billete ya que la acertada intervención de nuestras competentes autoridades repercutirá sin duda alguna en una mejora de precios y servicios en el futuro...Atentamente

Miguel Prohens Pons
Madrid

Caos en la calle San José de Mahón

Lo hemos intentado, hemos tenido paciencia, hemos creído todo lo que se nos contó pero….pasados ya unos días desde la puesta en marcha del cambio de circulación "provisional" en el centro, tenemos que asegurar que, para nosotros, los vecinos, ha sido un caos. En principio se nos convocó -tarde, pero se nos convocó- a una reunión en el Ayuntamiento para conocer nuestra opinión, y créanme que la dimos, aunque de bien poco ha servido.Esta es una calle estrecha, con aceras -por llamarlas de alguna manera- prácticamente inexistentes, de hecho es una calle que no ha conocido reparación alguna en años y años, por lo que comentamos es obvio que dicha calle no estaba preparada para absorber el tráfico que entra en Mahón hacia el centro de la ciudad, que finalmente, estamos soportando. Sí, en el Ayuntamiento se nos oyó, aunque no se nos escuchó. Se nos prometió que sería una medida provisional y que después de las fiestas de Navidad, el tráfico quedaría restringido para evitar el colapso que, finalmente, estamos sufriendo. Para ello, se instaló una valla que así lo explicaba, valla que a día de hoy…oh sorpresa!, ha desaparecido.

Los aparcamientos de motos los suprimirían para evitar que los coches que circulasen subieran encima de la acera, nada de nada, las motos siguen aparcando y más de un coche -mayoría camiones- se sube a la acera.

Soportamos ruido, coches mal aparcados en la acera, peligro a la hora de entrar y salir de los hogares y garajes -por cierto, hay "solo" 24 en dicha calle- y todo por la dejadez y el incumplimiento del compromiso adquirido por los que nos gobiernan.

Estrella Arguimbau Tudurí
Margarita Machado Gomila

Mahón

"The island of light"

Una volta passat aquest cap de setmana, amb tot el que ha comportat, me planteig de fer-ne una anàlisi i crec que és necessari deixar passar unes setmanes perquè tots els ànims que s'han aixecat reposin i la reflexió sigui pausada i assossegada. És per això que deixaré al públic que opini sobre les qualitats de l'obra estrenada. Ara, em veig amb la imperiosa necessitat d'agrair tot un col·lectiu de gent que ha fet molt perquè aquest cap de setmana tingués les qualitats adients per a una estrena mundial.Quan es va fer l'encàrrec, amb el suport essencial del Consell Insular de Menorca, no es sabia si l'obra agradaria o no i manco es sospitava que l'obra en qüestió assumís el caràcter d'internacionalitat. Per a la direcció de la banda va suposar un repte més. Ja en teníem prou amb interpretar l'obra amb les millors qualitats sonores i ara s'hi afegia el fet d'organitzar una estrena a nivell mundial amb tots els condicionants que no són pocs.Quan vam començar a donar forma als compassos que teníem davant ja ens vam adonar que "L'Illa de la Llum" era una obra apassionant, ara faltava que el públic sentís la mateixa passió. Aquesta feina ha recaigut damunt els músics que formen la nostra banda. Gràcies per la vostra passió. M'heu emocionat!

Especial agraïment als caps de corda de la banda que quasi setmanalment ens hem anat reunint de manera extraordinària per donar forma al projecte. Com deia una pàgina web anglesa que xerrava del projecte, també als "Rotger's brothers" per l'edició de l'spot promocional i els dissenys de la campanya, els professionals no ho saben fer tant bé... ells no sempre hi posen passió, voltros sí.

A Joan Lluís Torres, membre essencial del grup, per les seves idees, la seva tranquil·litat enriquidora i la seva destresa per estar sempre en el lloc adequat en el moment idoni. Un plaer comptar amb la teva ajuda.

A José Luis Barrero, un home capaç de volar per "damunt els núvols" (On the clouds) i a la vegada tenir la capacitat de tenir sempre els peus a terra. Som conscient que aquest cap de setmana has hagut de volar per un cap de setmana ple de contrasts, entre el sol més radiant i els núvols més negres que ens envia la vida. Gràcies per estar al nostre costat.
Mestre Colom fa dos anys que esperava aquest cap de setmana i ningú més que ell sap el llarg i fatigós que ha estat, però també sabem que el que hem viscut és mal de superar... quan l'alegria i la satisfacció és tan alta només la música pot expressar-ho.

A José Alberto Pina la banda li deu el fet d'haver fet història... no sé de quina altre manera expressar-ho. Es així. "Maestro eres un compositor como la copa de un pino, cuando se me acaban las palabras ahí estás tú. Gracias".

I com no, a tota la gent que ens ha fet costat en aquest projecte. Tenen noms i llinatges i no els puc, ni vull deixar de banda: Cova d'en Xoroi, Instal·lacions Barber Coll, es Diskont, Gestión Ferreries S.A., Café Balear, Real Aeroclub, Parròquia de Ferreries, Rias Baixas, Calzados Ria, Germans Martí Hidalgo, hotel ses Sucreres, l'Oar Ferreries, al Teatre Principal de Maó i com no, al nostre Ajuntament de Ferreries i al Consell insular de Menorca. A tots us dic que "The Island of Light" també és molt vostre.
Us puc assegurar que aquest concert forma part de la meva història més íntima. Gràcies.

Bep Cardona
President de l'Ateneu musical
Ferreries