TW
0

Al poble de Fornells, més que mai units

Amb respecte per tothom, i despreci cap a ningú, afirm: La confiança que em va animar a acceptar aquesta gran responsabilitat, que vaig assumir, radica en el propòsit de que, la voluntat d'aquesta junta que presidesc, sigui el reflex autèntic de la voluntat popular, i així ho sent.

La valoració feta pels membres de la Junta Local de Fornells, el passat dimarts, és legítima, democràtica i respectable, igual que ho són totes i cada una de les opinions de tothom, amb igualtat, respecte i tractades amb absoluta normalitat política i de justícia. Fet que sembla no compartir l'Ajuntament.De les quasi 30 propostes traslladades a l'Ajuntament, el 94% han sigut aprovades, majoritàriament amb 5 vots a favor i 2 abstencions socialistes. Perdonin s'hi ha falta de consens, diàleg o enteniment, som humà, som persona i també m'equivoc.

Pens que ni la JLF és el problema, ni la JLF és la sol.lució, ni tampoc tenc cap fórmula màgica per tot el que passa. Jo no form part de l'equip de govern municipal, ni ara, ni fa tres anys enrere, temps suficient per entendre's amb Ports IB. A l'estiu tots tenim feina però, ni jo he creat la JLF, ni he sigut jo qui ha decidit demorar la capacitat executiva de la JLF nou mesos. Ni tant sols s'ha començat a debatre quines àrees de gestió seran delegades per part de l'Ajuntament. La desconfiança per part del Consistori és dolorosa, no està justificada i és una falta de respecte cap el poble de Fornells.

Ara fa uns dies, per primera vegada hem rebut una petició des de l'Ajuntament per opinar sobre una qüestió transcendent, la zona d'activitats molestes, i encara esperem que ens aportin tota la documentació necessària i suficient per poder emetre cap parer, fet que, vàrem compartir l'àmplia majoria dels membres, 5 dels 7, al darrer ple de Junta.

La manca de consideració cap a la JLF es veu reflexada, entre altres qüestions, en no tenir la informació sol.licitada des d'octubre. No disposar d'un espai digne, al local social, no haver sigut considerats a l'hora de renovar la Junta de Caixers, no informar-nos de les activitats… etc… Tant demanem? O tant poc volem oferir? Pensin que : Qui té la capacitat per fer realitat el que proposem és l'Alcaldia.

Aprofit aquest escrit per fer una crida, perquè aquest projecte necessita de la col.laboració de tots els membres, veïns i col·lectius, amb unitat. Per respecte als veïns, a l'Ajuntament i a la pròpia JLF, pens que hem de jugar un paper d'interlocutors, sense que ningú tengui temptacions d'emprar-la per atacar l'equip de Govern de l'Ajuntament, perquè l'Ajuntament no sols és el batle, i no tots els membres del Consistori pensen com ell en moltes coses, però tampoc fer una defensa numantina de les aptituds de l'equip de govern municipal, cercant més la defensa dels companys de files de partit que els interessos del poble de Fornells.

Pens que no necessitarem espasa del Rei Salomó, perquè des de la moderació que ens inspira, des de la sabiduria de la voluntat del poble i de la necessària justícia que sorgirà de l'Ajuntament, serem capaços de conduir aquest projecte amb criteri, a una millora general, tenint present que l'important són els fets, no qui ho proposa.

La veritat absoluta no existeix, per tant, demanaré sempre que cerquin tot allò que ens uneix i no el que sigui motiu de crispació, junts fem poble.
Respectuosament,

Richard Riera Pons
Fornells

La conferencia sobre los Templarios

Queremos agradecer al Ayuntamiento de Maó, al Ateneu y al diario "Menorca" por el apoyo a nuestra conferencia del día 21 de enero del año en curso sobre los Templarios. Ha sido un honor para nosotros participar en las celebraciones de la semana medieval.Agradecemos también a los participantes y sobre todo al público asistente.Nuestra asociación espera poder aportar su granito de arena en bien de la educación y la cultura en Menorca.

Lottie Ramírez Herdocio
Presidenta
Asociación Cultural "Acacia"
de Menorca
Maó