TW
0

Qui s'ha beneficiat del mercat medieval de Maó?

Hem viscut una diada de Sant Antoni amb força ambient, gent pel carrer i vistositat cosa que ens alegraria sincerament, si tot açò hagués servit perquè els comerços, empresaris i altres entitats de Maó haguessin pogut treure'n profit. L'Ajuntament de Maó ha organitzat un mercat medieval on la principal empresa beneficiaria ha estat una organització de fora de l'Illa, aquesta empresa s'ha endut part dels pocs doblers que tímidament circulaven per la ciutat.

Botiguers, forners, restauradors...de la nostra ciutat, han estat testimonis d'un muntatge de paradetes que s'han instal·lat casi damunt el portal dels seus negocis, patint una competència que han hagut d'acceptar com si fos el més natural.Aquestes empreses (que es mereixen tots els nostres respectes) organitzen els mateixos tipus de mercats a qualsevol lloc d'Espanya amb la mateixa oferta de productes. Si l'àrea de comerç de l'Ajuntament de Maó amb aquest esdeveniment, a part de voler dinamitzar el centre, volia incentivar el comerç de la ciutat i donar a conèixer els nostres productes com a reclam turístic, crec que no ho ha aconseguit. Què s'està fent amb el centre de Maó?, si hi havia un "duro" a guanyar no ha quedat a la ciutat.... Com si no fossin suficients les pèrdues econòmiques ocasionades per la manca de previsió en l'aplicació dels canvis de circulació i en el tancament de l'Esplanada en la passada campanya de Nadal, que s'afegeixen als durs efectes de l'increment de l'IVA i del descens del consum.

Tenim a l'Ajuntament de Maó una regidora i un càrrec de confiança que es dediquen plenament a la dinamització comercial i empresarial, però de qui? D'empreses de fora de Maó? Perquè no s'ha organitzat un mercat medieval comptant i pensant amb la gent de Maó que és la que lluita cada dia per sortir endavant. Per què no es valora el que tenim aquí?

Sense anar massa enfora hem pogut comprovar la discriminació que ha sofert l'Associació d'Artesans de Maó. Cap membre de l'Ajuntament de Maó es va posar en contacte amb ells (ja va passar el mateix amb el mercat mariner organitzat al Port de Maó). L'Ajuntament de Maó es va desentendre de l'Associació d'Artesans, però saben la Sra. Contreras i la Sra. Batlessa que l'empresa organitzadora va enviar un mail als artesans? Saben que si un artesà de Maó volia participar al mercat tenia que pagar una quantitat més que considerable a l'empresa organitzadora? A qui es donen les facilitats i oportunitats? Als maonesos i maoneses, no. On és la dinamització comercial i econòmica de la ciutat?. Tornem a demanar: a qui vol beneficiar el "Ayuntamiento del Ladrillo"?.

Elena costa
Regidora del Grup Socialista
a l'Ajuntament de Maó

¡Sanidad sí, rotondas no!

Por lo visto ahora han caído del cielo, 21 millones de euros para invertir en la isla de Menorca….oh! , milagro ¡!

¿Y en qué se van a invertir? ….adivina, adivinanza…¿en Sanidad ?, ¿en Educación?, ¿en Servicios Sociales?……no!! , en la carretera general.Hay que decorarla un poquito y ponerle unas cuantas rotondas, para que el personal no se aburra mientras va de Maó a Ciutadella o viceversa ..., !qué gran idea……! uauuuh!

Y yo me pregunto, estas mentes pensantes, ¿dónde han aparcado el sentido común? (quizás en alguna rotonda de las ya existentes….)

En pocos años se han hecho un montón de obras en las carreteras de la Isla: Rondas de Maó, desvío de Alaior, Circunvalación Norte y Sur de Ciutadella, carretera de St. Lluís, desvió de Ferrerías...

¿Qué sentido tiene, por tanto, hacer más obras, en una isla de 45 Km. y con un aumento de circulación de solo dos meses al año, y que además es Reserva de la Biosfera?
En cambio, la Sanidad que teníamos, sí que la estamos perdiendo a marchas forzadas: despido de profesionales, pago de medicamentos, aumento de listas de espera, exclusión de atención sanitaria a inmigrantes sin papeles...

Es vergonzoso que se priorice hacer un montón de rotondas a distintos niveles, con pasos subterráneos, etc..., cuando la prioridad tiene que ser que la Sanidad de la Isla no se deteriore más. Aquí sí que hacen falta los 21 millones de euros y no en asfalto!
En cuanto al argumento de que si no se invierte este dinero en la carretera se perderá, es tan ridículo e incomprensible como la mala utilización que quieren hacer del mismo.
¿Es tan difícil desviar una partida presupuestaria de un sitio a otro, dependiendo de las necesidades?

En la economía doméstica, son frecuentes los desvíos presupuestarios que dependen de las necesidades y circunstancias del momento. Así, parece razonable que a nivel político los presupuestos también puedan ser utilizados de forma flexible dependiendo de las necesidades de los ciudadanos.

A lo mejor los señores políticos, tendrían que aprender de las familias, que con una economía de subsistencia hacen verdaderos milagros para llegar a final de mes.
Señores políticos es hora de tomar decisiones que contribuyan al bienestar de la mayoría de los ciudadanos. Inviertan los 21 millones en las necesidades reales de la población. Es lo justo.

Rosa Ros
Edurne Uribe
Bárbara Salvá
y 30 firmas más

Maó