TW
0

A los Señores de la Junta Directiva de la Asociación de Padres del Colegio Dr. Comas

Desde que mi hija ingresó en el colegio he pedido al director que me envíen las comunicaciones en Español y así lo hacen.Pero parece que uds. no están al tanto de que el castellano o español es la lengua oficial del Estado y todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla.En una circular que uds. enviaron a los padres de familia en la que pedían sugerencias también pedí lo mismo y la coloqué en una ánfora que Uds. expresamente colocaron en la entrada al colegio, como ya me he cansado de pedir reiterada y educadamente lo mismo y ya que considero de parte de Uds. una falta de consideración, (por no utilizar otros términos) hacia mi persona y hacia todos los padres extranjeros o que no sean nacidos en Cataluña, les pido que dejen de enviarme circulares y así evitarme la molestia de tirarlas a la basura.


FRANCISCA RENEE ROJAS RíOS
Alaior

En defensa de la llengua catalana a l'escola

Adhesió als actes d'aquest dissabte 9 de març. El MRPM sempre ha defensat l'escola en català. Des dels inicis de la democràcia, a les aules de la nostra comunitat s'ha progressat en l'ensenyament en llengua catalana i en les darreres dècades hem gaudit d'un model educatiu centrat en les competències autonòmiques a l'hora de fixar una bona part dels continguts curriculars i en un sistema que garanteix la competència lingüística i comunicativa de les dues llengües oficials al nostre alumnat.El nou projecte de llei educativa que vol implantar el ministre Wert pretén tractar de forma igual les dues llengües oficials a l'ensenyament i resulta injust en el context actual ja que no tenim una situació d'igualtat social de les dues llengües oficials: encara hi queda molt de camí a fer per a la plena normalització lingüística i l'escola és l'únic àmbit en què es pot garantir el dret dels ciutadans a conèixer la nostra llengua.És per aquest motiu que reivindicam la necessitat de fer del català la llengua vehicular a l'educació, per afavorir la immersió lingüística en contextos sociolingüístics adversos, per no segregar els alumnes segons la llengua, per fer que els centres escolars siguin espais de convivència, de respecte i de trobada de la diversitat, per fer de l'escola l'àmbit de cohesió social que el model educatiu vigent ha garantit fins ara.

Rebutjam la recentralització que es vol imposar per part de l'estat i defensam que les comunitats autònomes no perdin poder de decisió a l'hora de fixar els continguts que fan referència al coneixement més proper del nostre entorn físic, patrimonial, lingüístic i cultural. Aquesta reforma suposa un atac molt fort a un model propi d'escola basat en l'arrelament a l'entorn i a una gestió adequada d'unes competències educatives pròpies que quedaran molt malmeses.

En defensa del model escolar vigent, en defensa de la llengua catalana, dissabte qui ve serem as Mercadal enllaçats per la dignitat i per la igualtat.

Moviment de Renovació
Pedagògica de Menorca
(MRPM)

En defensa d'una educació de qualitat

El proper dissabte 9 de març les APIMES de tots els centres educatius d'Alaior i la Plataforma en defensa de l'escola pública han organitzat un acte en defensa d'una educació inclusiva i de qualitat i contra les retallades. Per aquest motiu, a partir de les 10h i fins a les 13h, a la plaça des Ramal d'Alaior, es faran tallers de manualitats i jocs tradicionals per als més petits. També, actuaran Cristina Blanco, Matilde Muñiz i Jordi Odrí, Es Brot, Els sonadors de Son Camaró, entre d'altres.

Apimes d'Alaior