TW
0

Rebuig a unes declaracions
Els grups de dones del PSOE-Maó, l'associació de Dones Progressistes de Menorca, l'àrea de la dona de CCOO, l'àrea de la dona d'Esquerra de Menorca i la Secretaria d'Igualtat d'UGT, volem manifestar el nostre rebuig a les declaracions fetes pel "senyor" Toni Cantó per la falta de sensibilitat i respecte cap a les dones que pateixen violència de gènere.

Considerem inacceptable que un diputat i a la vegada portaveu de UPyD de la Comissió d'Igualtat al Congrés faci aquest tipus de comentaris referint-se a la xacra social que pateixen tantes dones i que és la causant d' un número elevat de víctimes mortals cada any.

A part de minimitzar amb aquest comentaris la gravetat d'aquest problema el senyor Cantó fa unes declaracions que poc tenen a veure amb la dura realitat patida per tantes dones.

L'Informe de la Fiscalia de Violència per a 2001, examina les dades al respecte des de l'any 2009. Concretament l'any 2011 de les 134.002 denúncies presentades hi ha 19 que són incoades per acusació i denúncia falsa (sense que a dia d'avui hagi cap sentència al respecte), això significa el 0,0141 % del total, una dada totalment allunyada de la realitat del senyor Cantó.

Altra de les "afirmacions" de Toni Cantó tampoc s'ajusta a la realitat, segons el senyor Cantó la UE paga 3.200 euros per cada denúncia per maltractaments.

Aquesta declaració és totalment falsa.

Els fons que rep Espanya relacionats amb la violència de gènere no tenen res a veure amb les denúncies interposades. Espanya rep 10 milions de euros del Fons Social Europeu per a temes d'igualtat. D'ells 1,1 M estan destinats a qüestions relacionades amb la violència de gènere, al marge del número de denúncies.

Considerem que el més greu és el fet de no dir la veritat sobre un tema qualsevol. Segons la darrera enquesta realitzada pel CIS, a Espanya, 600.000 dones es troben a l'actualitat en situació de violència i un total de més de 2.150.000 l'han sofert al llarg de la seva vida. Des de l'any 2003, data des de la que es tenen xifres oficials, segons les mateixes, 1.041 dones han estat assassinades per violència de gènere.

El discurs del senyor Cantó ha contribuït a augmentar la desconfiança de moltes dones a l'hora d'interposar una denúncia i de confiar en què la justícia li doni suport. Durant molts anys les dones no s'atrevien o no podien denunciar per falta de lleis que les emparessin i ara que les tenim tampoc poden fer-ho amb la total llibertat de què no es dubti de la seva credibilitat.

ÀREA DE LA DONA CCOO
SECRETARIA D'IGUALTAT UGT
AREA DE LA DONA D'ESQUERRA DE MENORCA
DONES PROGRESSISTES DE MENORCA
GRUP DE DONES PSOE-Maó


Dia internacional
de la Dona

En motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l'Associació de Dones Progressistes de Menorca vol denunciar els efectes negatius que la crisi financera, econòmica i social ha provocat en les polítiques d'igualtat entre dones i homes.

Les mesures introduïdes per la reforma laboral, han provocat un creixement important de l'atur femení. Les retallades pressupostàries i les polítiques d'austeritat aplicades pel PP a totes les administracions estan provocant l'eliminació gradual de l'estat del Benestar, augmentant la desigualtat entre homes i dones.

A més, la nova Llei de Taxes Judicials conté elements discriminatoris per a les dones en el que fa referència a l'exercici efectiu dels drets en matèria de conciliació de la vida personal, familiar i laboral en el processos de separació i divorci, especialment respecta a les víctimes de violència de gènere.
Rebutgem l'anunci fet per el Govern del PP de canviar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs, un canvi que provocaria la eliminació del dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, tornant a la desprotecció de les dones i professionals i provocant un major risc per a la salut de les dones.

L'Associació de Dones Progressistes de Menorca seguirà lluitant per la igualtat efectiva i real entre dones i homes, denunciant públicament totes aquelles polítiques que signifiquin atacs i retallades als drets de les dones.

Dones Progressistes
de Menorca