TW
0

Carta
a n'en Tirso Pons

Encara que sóc conscient que ets una persona amb un alt nivell de pudor polític, no puc estar-me de comunicar-te el malestar i la decepció que he experimentat, aquesta tarda, en llegir a "Ultima Hora Menorca", camí de Barcelona, que la presidència del Parlament no va acceptar la proposta d'en Damià Borràs de reconèixer, globalment i per unanimitat, la teva feina com a exdiputat i expresident del Consell de Menorca. ¡Quina manera més miserable de fer "política de partit"!

Voldria Tirso que la teva bonhomia, els anys d'amistat i la teva alçada política i humana et permetin perdonar-me que, públicament, manifesti la meva preocupació davant d'aquests polítics de "vol gallinaci" que no foren capaços d'agrair-te, amb un picar de mans, les moltes lliçons de netedat i bon fer polític que, durant tants anys, els vas donar.Tu vas arribar a la política per autèntica vocació, no per contingència o dubtosa vocació tardana, com alguns dels polítics que et negaren el gest d'un aplaudiment. Tu ets de les persones que, com deia Sartre, creus fermament que "el present no és l'únic estat possible de coses".

Si segons les orientacions de la Unió Europea, el pilar del segle XXI és "Aprendre a viure junts", mal exemple donaren aquells polítics que per motius de "partit", no et varen expressar el seu reconeixement. No saben aquests parlamentaris que primer són els sentiments i després els pensaments?

Bé Tirso, els que t'apreciem i estimen, i som molts... ja et trobem a faltar. Segueix fent política, amb majúscula, allà on siguis.

P. D. Convençut que la vida comença molt abans del naixement i acaba molt després del que anomenem la mort, em nego a emprar el temps verbal del passat per dirigir-me a tu.

Antoni Petrus
Alaior

L'equip de Govern
de Ciutadella ha fet els deures?

Abans d'iniciar el passat ple encara teníem, a la part de Ponent, un Centre de Dia per malalts d'alzheimer i altres trastorns cognitius. Un centre que al 2007 l'Ajuntament i el Consell Insular hi posaven les bases perquè per fi fos una realitat. Quatre anys després, els representants del Consell Insular rebien de mans del Govern Balear les claus. Durant el 2011 es presentaven una sèrie de propostes al Consell Insular, relacionades amb l'aprovació de l'expedient per posar-lo en funcionament.Des d'un concepte preventiu i en previsió de futur, hauríem de tenir molt en compte que l'envelliment progressiu de la població i l'edat avançada són els principals factors de risc per patir malalties i el deteriorament progressiu de les facultats físiques i mentals. No podem perdre de vista, que dels 70 als 90 anys és un procés de vida de més de 20 anys, més que tota l'adolescència, on les persones més que mai necessitam dels serveis que ens donin suport i recolzament per mantenir l'estat de benestar.A més, si a Menorca la població major de 65 anys és al voltant de 12.069 persones, fet que suposa el 13,3% de la població total de l'Illa i si ens atenim a les estimacions aplicant la prevalença de l'1,36% que esmenta el darrer informe de la Xarxa Internacional d'Associacions d'Alzheimer, anuari de demències 2006 per Espanya, això suposaria que, hipotèticament, al voltant del 10% de la població de més de 65 anys podria ser, en un moment donat, usuari d'aquest servei. La memòria de Serveis Socials de l'Ajuntament del nostre poble diu que: 675 persones són usuàries amb Llei de Dependència a Ciutadella. Amb totes aquestes dades, queda clar que l'argument de manca de demanda del Consell Insular per no mantenir el Centre de Dia, no s'aguanta dret, o si? Des del Grup Municipal Socialista consideram que no. I ens demanam, què ha passat perquè es desmantelli un servei que s'havia d'inaugurar a principis del 2012? L'argument de la regidora de Serveis Socials és que: el responsable del Centre d'Alzheimer és el Consell Insular que argumenta que no l'instal·la per falta de demanda i l'Ajuntament només ha participat en demanar l'espai cedit... Entenem i així ho hem expressat, que a l'Equip de Govern la decisió del Consell Insular ja li ha estat bé. Lamentam que, a partir de l'últim ple, Ciutadella no pugui comptar amb un recurs que garantiria donar resposta a les necessitats d'aquests malalts i a les dels seus familiars en totes les fases i etapes evolutives del procés degeneratiu associat, fins que les circumstàncies de l'usuari facin recomanable o necessària la seva institucionalització definitiva.

Maria Cabrisas Pons
Regidora PSOE Ciutadella