TW
0

Un episodi més...de la piscina municipal de Ciutadella

Aquesta no pretén ser una carta més d'agraïment o una carta més per criticar la situació en la que ens trobem actualment.

Aquesta pretén ser una carta per manifestar la situació en la que es troben les persones que treballen dia a dia, amb un gran somriure, a les instal·lacions de la piscina municipal de Ciutadella.I és que corren temps en els que més val estar callats.

Per això, aquesta carta, pretén ser la veu callada i poc escoltada de les persones que treballen a les instal·lacions de la piscina.

Com ja sabem, els fets són els següents:

A principis d'any, una decisió política suposa la puja de les quotes mensuals de les persones usuàries de les instal·lacions de la piscina i de la sala de fitness. I no tant sols això, sinó que també suposa una matrícula per aquelles persones que s'han d'apuntar per primer cop o que vulguin renovar la seva sol·licitud.

D'aquesta decisió, es desprèn un gran rebombori, que arriba a alguns mitjans de comunicació locals. Part d'aquest rebombori, es transforma en donar de baixa a molts usuaris, beneficiaris fins aquell moment, de la piscina i de la sala de fitness.
Ja sabem quina és la realitat: amb l'inici del nou any, moltes famílies no s'han pogut permetre pagar unes quotes desmesurades, tenint en compte la situació actual.

I ja sabem la lliçó: no és qüestió de lamentacions, sinó de decisions i actuacions. Els plans d'ajustament econòmics a nivell polític, afecten el ciutadà: menys serveis, menys qualitat i freqüències, més imposts, més taxes...

Som un familiar més afectat per aquesta mesura. En el meu cas, tinc una filla que no necessita assistir a la piscina, com mitjà terapèutic, pel que he pogut trobar una alternativa. Jo, he estat una de les persones que he desapuntat a la meva filla de la piscina. I com dic, ho he fet, perquè la meva filla no ho necessita a nivell de salut, perquè no estic d'acord amb la mesura que s'ha pres des de l'Ajuntament de Ciutadella i perquè em desconsola pensar que la puja de les quotes no ha servit per millorar les instal·lacions de la piscina coberta o de la sala de fitness, no ha servit per millorar, a la fi, la qualitat dels serveis que s'hi presten.

En altres paraules: la puja de les quotes ha suposat la renúncia, de moltes famílies a aquest servei, sense obtenir a canvi una millora en la qualitat del mateix.

En fi, la meva tria ha afectat a la meva filla, en quan que ha deixat d'estar atesa per un personal altament qualificat. Per un personal humà i professional. I dic això, perquè el personal que treballa a la piscina coberta i a la sala de fitness mai ha deixat de prestar el servei de qualitat que sempre ha donat. No ho ha fet, ni tant sols quan porten dos mesos sense cobrar. Quan no tenen garantida una continuïtat, en quant que depenen del concurs públic que determinarà la concessió de la gestió de les instal·lacions, pendent encara de sortir. I quan no disposen d'unes instal·lacions, material o equipament òptims.

La meva tria, ha afectat al personal que hi treballa, en quan que la reducció del volum d'usuaris pot suposar la reducció del cost de personal.

I com la meva tria, la de moltes altres famílies afectades.

Estic segura que parlo en nom de tots els familiars usuaris de la piscina coberta i de la sala de fitness quan manifesto que sempre he rebut un somriure, una paraula cordial i educada, un tracte professional i humà, proper, per part de les persones que treballen en aquestes instal·lacions. I tot això, en una situació complexa i difusa, en un entramat dubtós. I és que aquestes mateixes persones, han hagut de veure com les famílies es donaven de baixa per no poder continuar pagant les quotes (recordem que ha estat una decisió política), han hagut de donar el mateix servei de qualitat que sempre, tot i la ineficiència de les instal·lacions, han hagut de mantenir la seva integritat personal, tot i que fa dos mesos que no cobren…

Arribat a aquest punt, sobren les paraules.

Per tot plegat, moltes gràcies, treballadors i treballadores de les instal·lacions de la piscina municipal de Ciutadella i de la sala de fitness, per la vostra fortalesa personal, per la vostra professionalitat i per la vostra humilitat.

Tant sols em queda manifestar que sento, profundament, no poder ajudar a qui ha ajudat a la meva filla quan ha estat usuària de la piscina municipal. Per això, espero, mitjançant aquesta carta, enllumenar la consciència social i entre alguns, ajornar l'esforç que dia a dia realitzen les persones que hi treballen, encara que sigui com mostra de suport moral.

Begoña Seguí Orbaneja
Ciutadella

Nuestro Excmo. Ayuntamiento de Maó con las grandes empresas

Indignación nos ha causado que el día 15 de marzo ver que por segunda vez nos cambian la dirección de nuestra calle, con el perjuicio que nos vuelven a causar al complicar nuevamente la localización de nuestra tienda de la calle Cap Negre de Poima.Mientras para los grandes pasa todo lo contrario, continuamente vemos como les mejoran nuevos accesos.Hay que tener en cuenta que clientes, proveedores, y nosotros mismos debemos salir a la carretera general para entrar de nuevo al Polígono y acceder a nuestra calle. ¿No es un poco absurdo?

Es la desventaja de ser hormiguitas, a pesar de que llevemos 20 años cumpliendo nuestras obligaciones (que es como debe ser). Nos queda solo impotencia o cambiar de lugar, cosa que por desgracia es imposible obviamente.
Atentamente

Antonio Legaz Pons
Lucia Corrales Colero

Bricomadera Legaz Corrales,S.L.
Maó