TW
0

La hospitalidad se practica, no se predica

Quisiera aclarar en nombre del grupo popular ciertos puntos de la carta redactada por la sra. Membrive en nombre del grupo socialista. Cierto es que por ustedes se presentó una moción relativa a la hospitalidad hacia las personas inmigradas, cierto que este equipo de gobierno ha desarrollado y está desarrollando proyectos destinados a su integración en la vida cultural y social del municipio; cierto es que este equipo de gobierno votó en contra, pero votó en contra de los dos puntos de la moción por considerar, como ya se explicó claramente, que no era el momento de debatirse al tratarse de un anteproyecto de ley que aún debe pasar por muchos trámites, algo que nada tiene que ver con que este equipo de gobierno se haya alzado en contra de la hospitalidad ni mucho menos olvidar la solidaridad.Creo que el trabajo de todos nosotros, como representantes del municipio, es principalmente velar por las necesidades de nuestros ciudadanos, sean mahoneses o extranjeros, e intentar dentro de las reales posibilidades con las que contamos actualmente hacer lo posible por el bienestar social de todos y cada uno de ellos. Lo importante es poder responder a sus necesidadesy que tengan los mismos derechos, algo que hemos conseguido, por ejemplo, con el descuento de residente para este colectivo. Lo importante es considerarlos como uno más dentro de nuestra sociedad, y sobre todo, lo importante es saber que cuando alguien defiende una propuesta de tal calibre y se arrima a quienes desde un principio sí han velado por ellos no lo hace de una manera contraria a cuando lo hizo hace más de cuatro años. Demostremos de verdad nuestra solidaridad, pero no de esta manera. Obras son amores y no buenas razones.

Begoña Jusué Hernández
Regidora de Inmigración y Cooperación Internacional
Maó-Mahón

A mis compañeros y compañeras de Quesería Menorquina

Ya hace un mes que 43 trabajadores fuimos despedidos, de los cuales 19 fueron prejubilaciones.Les quiero decir que muchas gracias por preocuparos por mí, de verdad gracias. Os deseo lo mejor y que todo vaya bien.Yo os echo de menos. ¡Tanto, que yo he luchado por este trocito de fábrica que tanto he querido!, aunque parezca mentira es así. Pero seguro que algo mejor me espera, no tiene que ser malo.

También quiero decirles a todos los que hemos salido que mucha suerte.

A ti, Tomás Camps, líder de lonchas, mi línea, te doy gracias por todo porque eres buena persona, aunque a veces, un poco severo, pero solo eso. Gracias Tomás.

Quiero deciros que no os olvidaré, siempre seré la misma.
Un abrazo y mucha luz para todos. Os quiere.

Laly Benejam Gomila
Maó

La ciutadania té dret a conèixer quina feina fa l'Ajuntament de Maó respecte al port

Seguim sense estar al corrent dels temes que afecten el port de Maó, la desinformació és total. Ja fa setmanes vam demanar a la batlessa de Maó que ens tingués al corrent dels temes que es tracten dins el Consell d'Administració de Autoritat Portuària de Balears (APB) per saber què es cou dins aquest òrgan i també per saber com defensa la batlessa de Maó el nostre port. Aquesta informació no arriba als ciutadans, la informació surt a comptagotes pels mitjans de comunicació i els maonesos i maoneses no ens assabentem de la missa la meitat.No hi ha interès en escoltar els sectors que hi entenen i que estan directament implicats. Es fan reunions sense convocar a tota la gent interessada, es fan reunions on es convida a dit només a qui interessa, la batlessa no compleix el seu compromís de reunir tots els sectors dins el Consell Municipal del Port, que seria un punt de debat específic dels temes que afecten el port i prou interessant. No li interessa convocar una reunió formal i quan li demanem quan ho farà aflora la seva prepotència dient que li queden encara dos anys per convocar aquest òrgan....I no deixant el nostre estat de sorpresa, que ja s'ha convertit en un estat habitual, sentim a la batlessa dir, tant alegrament que: "la premsa no ajuda gens publicant notícies referents al port de Maó". Què vol dir amb açò?, que aquelles qüestions que demostren la seva poca capacitat davant APB no haurien de sortir a la llum?...i després ens vol donar lliçons de transparència... qui ho entén açò?

El port de Maó està patint, com mai, una situació que de cada dia és més greu. La improvisació del tancament al transit de l'any passat va provocar pèrdues prou importants als comerços, bars i restaurants. Ha quedat clar que no es pot jugar, ni es poden fer experiments al mes d'agost quant tothom espera per treure els beneficis econòmics de l'any…

En moltes ocasions hem sentit al Sr. Botella dir que "no els cauran els anells per rectificar i també que son molt valents prenent decisions". No es suficient dir que es rectificarà perquè les pèrdues ja ho es recuperaran. I a tot açò la nostra batlessa acota cap i ho consent.

Tenim un greu problema amb el port de Maó. En pocs mesos hem vist com els ciutadans i ciutadanes no estan d'acord amb l'abocament dins la mar dels fangs del dragatge del port sense descontaminar, amb més de 20.000 persones signant en contra. Però la batlessa de Maó sí hi està i celebra com un èxit personal l'aixecament de la paralització del dragat per part de la fiscalia, encara que tots seguim amb els dubtes primigenis de si es garanteixen o no la seguretat medi ambiental.

Hem estat testimonis també de l'escena de l'any davant el travelift, escena de cinema...que no va servir de res i que va acabar amb el port de Maó sense grua.
Tenim problemes amb el remolcador, amarraments del Club Marítim, etc...I mentre que la situació al port es complica dia rere dia no es d'estranyar que els maonesos i maoneses ens desesperem...

Vull creure que amb els dos anys de mandat que hi manquen algun dia veurem alguna proposta per part de l'Ajuntament de Maó que faci referència als problemes que pateix la gent. Esper donin resposta als ciutadans que els van votar i ens sorprenguin amb alguna iniciativa seriosa que doni una mica d'il·lusió a la gent que tant ho necessita. Estaria bé que deixessin ja de marejar la ciutadania amb canvis de circulació, canvis de color de zones d'aparcament blau, taronja...de coses supèrflues, com cursos de cuina, que es deixin de concursos, rifes i parafernàlies, d'herències i de "i tu més"... que aparquin la prepotència, autoritarisme i la voluntat de crear conflictes i facin alguna cosa seriosa ja per la nostra ciutat. La gent ho reclama i noltros esteim ansiosos per col·laborar amb el que faci falta...

Elena Costa
Regidora del grup Socialista
a l'Ajuntament de Maó