TW
0

Pido un favor
al Sr. gerente del "Mateu Orfila"

En primer lugar quiero felicitarle por su nuevo cargo como gerente del Hospital Mateu Orfila. Y espero tenga a bien en organizar las cosas que no funcionan en el Hospital.Voy a contarle mi caso, soy una enferma de artritis psoriásica, actualmente de baja. El día 22 de octubre 2012 fui a la consulta de mi especialista Dra Moll, me visitó como siempre hace, sin escatimar tiempo, me indicó que dentro de tres meses volviera, en enero de 2013. Fui al mostrador me pusieron en lista de espera, puesto que la agenda de 2013 no estaba abierta. A final de enero voy al mostrador a preguntar por mi cita, me dicen que hay mucha lista y aún no me toca. En febrero vuelvo y lo mismo. Decido ir a atención al paciente, expongo mi caso, hacen una fotocopia de mi tarjeta sanitaria y me comentan que no pueden hacer gran cosa porque hay muchos pacientes esperando y dan prioridad a las urgencias y a los que están peor. Bueno, me fui pensando que a lo mejor era verdad, pero cada cual sabe de su malestar. El 18 de marzo vuelvo a atención al paciente y hago una reclamación por escrito porque así parece que llega al responsable que puede hacer alguna cosa.El día 25 de abril vuelvo a reclamar, cogen mis datos y me informan que en breve van a abrir la agenda de mayo, intentarán incluirme ya que llevo mucho tiempo en lista de espera, bien pienso que solo habré esperado cuatro meses más de lo previsto.
Sé que la Dra Moll no tiene ninguna culpa de todo esto, ella es una gran profesional y hace más de lo que puede y debe. Sr gerente, aquí es donde yo le pido el favor, intente poner otro especialista que ocupe la vacante que dejó el Dr Lluc, así las listas de espera de reumatología se reducirían. Y ahora yo le pregunto.

1º¿Padece usted algún tipo de reuma?

2º¿Tiene usted que esperar cuatro meses para ir a un especialista?

3º¿Siente usted la impotencia de ver como pasan los días y no le llaman?

Dejo estas preguntas en el aire por si usted Sr. Manuel, como gerente, me las puede contestar con sinceridad.

Sin más, le deseo mucha salud y larga vida.
Un saludo.

PD. Sorpresa ayer día 2 me llamaron para darme cita para el día 6 de mayo, no es tanto, solo tres meses y medio de espera más de lo previsto.

Juana Camps Payeras
Sant Lluís

El PSOE està absolutament disposat a negociar la
revisió del PTI

"La nostra responsabilitat com a governants i polítics és prendre decisions i pensar i actuar per als ciutadans. Utilitzar les competències i recursos que tenim per donar als menorquins les solucions i els serveis als que tenen dret." Aquesta és part de les declaració que el president Tadeo és va afanyar a remetre als mitjans de comunicació poques hores després que el PSOE i el PSM exposéssim les nostres postures respecte a la Norma Territorial Transitòria i al futur del PTI.El grup de PSOE al Consell Insular està absolutament d'acord amb aquesta afirmació. També compartim plenament l'acotació de la nota de premsa en el sentit que "- certament que és molt millor poder-ho fer amb consens amb els grups que resten a l'oposició institucional –". Però com sempre la credibilitat de les paraules depèn dels fets, com diu la dita 'cantin papers i mentin barbes'.I els fets són els següents: El PSOE de Menorca sempre ha defensat i defensarà la necessitat que totes les forces polítiques del Consell, juntament amb el conjunt de la societat, treballin plegades per donar compliment al què determina la pròpia Llei del Pla Territorial: que aquest 2013 s'abordi la seva revisió. Insistim, mà estesa a l'equip de Govern insular per abordar des del diàleg i la participació ciutadana la revisió de la norma que ha permès preservar el paisatge de Menorca, mentre a molts indrets de la geografia espanyola s'estalonava la depredació del territori.

També és un fet que el PP va fonamentar la feina d'oposició durant l'anterior mandat i el seu programa electoral en la crítica al PTI i en la promesa de modificar-lo tant bon punt arribessin al Govern. Però gairebé dos anys després ni tan sols s'han iniciat les feines per revisar el Pla. Dos anys després aquest compromís s'ha transformat en l'intent de posar en marxa una Norma Territorial Transitòria, una Norma de la que encara no se'n sap rés excepte que el PP de Menorca no vol que sigui transitòria. Tot plegat mentre l'executiu insular es negava reiteradament a fer públics uns criteris interpretatius sobre què permet i què no permet el PTI...

Un altre fet és que el periple de l'equip de Govern del Consell per impulsar aquesta Norma Territorial Transitòria ha estat ple de desavinences i rectificacions entre els representants del PP a la institució insular i a l'autonòmica. Des del rebuig per part dels 'populars' al Parlament a la proposta dels seus companys menorquins per intentar tramitar la seva reforma territorial via esmenes a la Llei de Mesures Urgents -amb amenaça de dimissió per part del conseller Huguet- fins al fet que el Consell hagi hagut d'emprar la seva capacitat legislativa per demanar a la Cambra autonòmica que s'elimini el plaç d'un any per elaborar la Norma Territorial Transitòria, un termini que havien decidit i aprovat els seus coreligionaris del PP Balear...tot queda en família
Encara alguns fets més. L'any 2003, poc després de ser aprovat, el PP va presentar un recurs contenciós contra el PTI que demanava la seva nul·litat. Un recurs que es contraposava amb la unanimitat amb què l'any 97, sota presidència del PP, el Consell va aprovar els Criteris Generals en els quals es va basar el Pla Territorial Insular. Un recurs signat per Cristóbal Huguet, Simón Gornés, Manuel Monerris i Coia Sugranyes que la Sentència va rebutjar fil per randa. Aquesta actitud envers el PTI es manté en aquests moments: Després que en les primeres reunions de la Comissió tècnica assessora es desmuntés la visió catastrofista sobre el que permet el PTI aquesta comissió, curiosament, va deixar de funcionar.

En definitiva el grup Socialista al Consell està totalment disposat a participar i a aportar en un ampli diàleg per revisar el PTI. Fins i tot estem disposats a xerrar de la Norma Territorial Transitòria -si el PP no accedeix a la demanda de l'oposició per tal que la suprimeixi-, encara que en aquests moments ni nosaltres ni els sectors interessats no en sabem rés del seu contingut. Però això sí, la Norma Territorial Transitòria no pot ser indefinida, ja que la tant esmentada seguretat jurídica se'n ressentiria greument. Per això proposem que s'estableixin uns terminis –ampliables sempre que sigui per donar més possibilitats de participació en el període d'exposició pública- i que tan bon punt s'aprovi definitivament aquesta Norma Territorial s'iniciï el que marca la llei: la revisió del PTI, una revisió per a la que també hi proposem un límit temporal, en aquest cas de dos anys.

Joan Marquès
Portaveu del grup Socialista al Consell de Menorca