TW
0

A tornes amb les subvencions a Maó
El passat plenari va suposar, de ben segur, la caiguda definitiva de la careta del PP de Maó. Mai havíem viscut una limitació tan gran del debat democràtic com el que hi vam viure. La Sra. Reynés va decidir no contestar a les preguntes realitzades pel grup Socialista. Es va limitar a dir que serien contestades per escrit, negant així el dret de debat que té l'oposició i negant, encara potser més greu, el màxim òrgan de sobirania del poble de Maó com és el ple de l'Ajuntament.
Però bé, fent ús de llenguatge bíblic (que l'equip de Govern tan li agrada): "pels seus fruit els coneixereu".

En aquest plenari vam viure de nou el debat sobre les subvencions a les entitats. Un debat sorgit per la decisió unilateral de l'equip de Govern del PP de Maó de reduir dràsticament els ajuts a les entitats maoneses.

En el plenari es va aprovar el Pla de subvencions i l'ordenança que les ha de regular. I en un exercici de responsabilitat el nostre grup hi va votar a favor. Ho va fer del marc general que possibilitarà atorgar els ajuts, si bé vam deixar molt clar que seguíem criticant el diferent raser, l'alarmant disminució i l'endarreriment del procés.

Centrats en aquest darrer aspecte vam indicar que degut a una manca de previsió i planificació, la convocatòria dels ajuts no podrà ser aprovada fins ben entrat l'estiu i que després s'haurà d'obrir un espai de temps ampli per possibilitar la presentació de projectes per part de les entitats. La resolució definitiva no s'espera, per tant, fins el mes d'octubre.

Aquest retard provoca ja un fort desencís en les associacions que no poden preveure les activitats d'aquest mateix any en no poder saber les quanties dels ajuts.
En definitiva, a la sensació de la manca de previsió i planificació s'hi suma (i potser ho supera) la sensació de clara voluntat de minvar el teixit social de la nostra Ciutat. Aquest fet va ser denunciat per aquest grup en el mateix debat de pressupostos i ara observam com, desgraciadament, es va constatant. La por d'aquest grup: que el canvi de sistema d'atorgament no solament endarrereix la previsió de les entitats sinó que no clarifica els criteris d'assignació.
Com sempre rere una proclama de major transparència s'hi amaga una voluntat de major intervenció i major control.

Ja està bé de tractar a les entitats com a grup que només fan berenetes (com es cansen de dir els regidors del PP als plenaris) i d'assegurar que així obliguen a les entitats a presentar projectes. Ambdues afirmacions són falses. La gran majoria ja en presentaven de projectes i justificació dels ajuts i la immensa majoria realitzava tasques en molts àmbits que tenien com a objectiu comú satisfer necessitats a la nostra Ciutat o cohesionar socialment els nostres vesins i vesines.

El menyspreu al teixit social de Maó per part de l'actual equip de Govern del PP de Maó amaga el poc respecte als moviments ciutadans que reforcen, sota el nostre parer, l'esperit crític i democràtic.

Vicenç Tur
Portaveu del Grup
Socialista a l'Ajuntament
Maó

Recordant en Lluís Comella Pons
En Lluís ja no hi és, / na Mela així m'ho ha dit, /paraules que m'han sorprès / i m'han deixat afligit, / ja estava un poc fes / i ara me sent enfonsit.
2
Na Mela, n'Imma sa filla, / es gendre i es dos néts/ avalen es teus fets/ eres sa seva quilla/ exemple de vida senzilla/i ploren quan no hi ets.
3
Javier, Juanita, Rafel,/ en Pere es teu bessó/ i en Santi es doctor,/ germans de bona rel / a tots deixes amb tristor/ però te diuen amb il·lusió,/ Lluís, mos trobarem al cel.
4
Aquest estiu no te veuré,/ Lluís cosí estimat/ i saps que t'enyoraré/ sempre t'he apreciat/ però allà on has anat/ sé que estaràs molt bé.
5
Mos fas sentir angoixats,/ te sobraven qualitats,/ ho deia sa teva cara/ i ses moltes amistats./ Adéu Lluís, fins ara,/ des de sa Casa del Pare,/ sé que mos esperaràs.

El teu cosí Josep Pons Pons

II Encuentro de Romeros
Este fin de semana, los días 4 y 5 de mayo, ARIM Asociación Rociera Isla de Menorca, ha tenido el goce de celebrar el II Encuentro de Romeros y celebración de la Santa Misa en honor de la Virgen del Rocío. ¡¡GRACIAS!!. La junta directiva de esta asociación quiere y debe dar las gracias a todos: a los que estuvieron en la Ermita de San Juan, a los que nos acompañaron en nuestro corto paseo desde la sede a la Ermita, a los que nos apoyaron y nos alentaron a celebrarlo, a los que no pudieron acudir por diversos motivos pero allí estuvieron con su alma y su corazón, a todos ellos sin los cuales esto no tendría sentido ¡¡GRACIAS!!.
Empezó la celebración con el canto de la Salve en la puerta de nuestra sede en la calle obispo Goñalons, muy lentamente, a pasito corto de caballo, llegamos a las puerta de la Iglesia de Santa María: gracias padre Menguan, gracias catequistas y catecúmenos, gracias señor obispo, gracias señora alcaldesa: Emotivo fue el canto de la conocida "Salve Madre", sincero el rezo de la sencilla oración: ¡Gracias!.

Impresionante para la vista y los sentidos el paseo por el puerto y el camino de los vergeles hasta la Ermita, donde ya nos esperaban con los brazos abiertos, brazos que después cerraron a nuestro alrededor con un sentido y cálido abrazo. Durante todo el día las muestras de hermandad entre todos los presentes fueron constantes: No existieron varias mesas ni varios grupos, sino una mesa variada en la que todos aportaban y hermanaban, un solo grupo que charlaba, cantaba, reía y bailaba: La Virgen del Rocío nos unía.

Hagamos ahora algunos agradecimientos nominales: A D. Antoni Fullana que no sólo nos autoriza el uso de la Ermita, sino que además oficia la Santa Misa. A la nutrida presencia de autoridades (tomen nota que los romeros sumos muchos y buenos). Al Ayuntamiento de Mahón, que nos aporta casi todo el material necesario: carpas, mesas, sillas, etc. Al comandante de la base naval, que nos aporta la conexión eléctrica. Al director de la residencia militar que nos facilita cuanto material necesitamos. A las diferentes policías, que nos acompañan y facilitan el tránsito. A protección civil, que cuida de nosotros. A los diferentes acompañantes a caballo y en carros, que adornan y enriquecen el camino. A la Yeguada Linares Ortíz, que nos pone el caballo que tira de la carreta. A… seguro que a muchos más deberíamos agradecer, sean todos nombrados en nuestras oraciones y sean todos acogidos bajo el manto protector de la Virgen de Rocío. Sin todos ustedes, sin vuestra colaboración esto no sería posible, sin vuestra presencia, esto no tendría sentido: ¡¡GRACIAS!!

Y recuerden en dos semanas, los días 18 y 19 de Mayo la Casa de Andalucía de Menorca, celebra la Romería en honor de Ntra. Sra. la Santísima Virgen del Rocío en el recinto ferial de Es Mercadal, allí la Virgen del Rocío nos vuelve a esperar: Acudamos a darle gracias y a rezarle una Salve.

ARIM Asociación Rociera
Isla de Menorca

Rafael Sánchez Delgado