TW
0

Rebuig a la llei Wert

El professorat de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella que el passat dijous 9 de maig de 2013 va fer vaga rebutja l'enèsima Reforma Educativa, i, entre d'altres, es pregunta:Quins col·lectius han demanat aquesta reforma?

Podem deixar que els partits polítics facin una reforma que ens afecta a tots sense escoltar les nostres peticions?

S'han qüestionat els motius reals del fracàs escolar per tal de buscar solucions?

Quins són els veritables fonaments d'un ensenyament de qualitat actualment i de cara al futur per tal d'aconseguir una reforma educativa perdurable i que no s'hagi de canviar constantment segons el partit governant?

Per què s'han de separar novament els alumnes?

Per què s'ha d'augmentar la ratio (nombre d'alumnes a les aules) en perjudici de l'atenció a la diversitat i una atenció amb més temps i més personalitzada?

Per què s'han d'eliminar professors en contra de la veritable qualitat educativa?

Per què s'ha de menystenir l'escola pública, laica i gratuïta?

Per què s'ha d'atacar la llengua, la cultura i el sentir d'un poble?

Per què la crisi econòmica provocada per uns pocs l'ha de pagar l'escola pública?

Per què no utilitzam l'educació com a eina de consens i no de confrontació?

Per què es pretén una educació uniformitzadora i centralitzada, en lloc de plural, diversa i descentralitzada?

Per què es pretenen uns docents coaccionats i amenaçats, en lloc de motivats, innovadors i amb llibertat d'expressió i càtedra?

45 professors de l'IES Josep M Quadrado
Ciutadella

Carta abierta al responsable de Telefónica en Menorca

Hace cuarenta años que voy pasando delante de la instalación que Telefónica tiene cerca de la antigua batería de Biniancolla, es decir la carretera que nos lleva a Punta Prima, y cuando paso delante de dicha instalación me da vergüenza ver el estado de deterioro que presenta el cercado metálico que delimita el terreno donde se ubican las antenas de Telefónica.A parte de presentar un lamentable aspecto físico, el descuidado por parte de Telefónica de su patrimonio daña la imagen corporativa de Telefónica, preguntándose el ciudadano de a pie si es posible que una empresa de prestigio empresarial mundial como Telefónica no puede permitirse mantener su propio espacio en condiciones adecuadas, ofreciendo con este lamentable espectáculo lo contrario que Menorca representa con sus nítidos pueblos y otros atractivos lugares.

A. George Ferrara
Punta Prim

Suport a la vaga

L'assemblea de mestres del CEIP Mare de Déu del Toro de Ciutadella vol manifestar el seu total rebuig a les polítiques que sobre educació es pretenen dur a terme, tant des del Govern Central com des del Govern de les Illes.La LOMCE, la Llei de convivència, la Llei de Símbols i el recentment aprovat Decret de Llengües (TIL) es van implantant sense cercar el consens entre els diferents sectors implicats (mestres, pares, alumnes) i sense consultar els professionals. A més, les retallades que ja afecten el normal funcionament dels centres públics fan difícil comptar amb els mitjans necessaris per dur a terme una educació de qualitat.

Per totes aquestes raons, ens adherim a la vaga d'aquest 9 de maig per fer visible el nostre descontent i forçar l'administració a escoltar i dialogar, perquè amb l'Educació no s'hi juga i perquè ha de ser possible un pacte d'estabilitat que doni continuïtat als projectes educatius, siguin quins siguin els polítics governants.

Assemblea mestres CEIP Mare de Déu del Toro de Ciutadella