TW
0

De escaleras mecánicas, ascensores y otras promesas

Si en la campaña electoral 2007 el candidato del PP prometía sin ruborizarse que "uniría es Born y Dalt sa Quintana con ascensores y escaleras mecánicas" (sic.), ahora el alcalde ha declarado a un medio de comunicación que "des del Consell s'aposta per ubicar la futura Estació d'Autobussos a l'antiga Terminal de Passatgers del Port, una ubicació que no l'hi desagrada" y que "per tal de facilitar l'accés a peu al centre des de l'antiga terminal del port, s'està estudiant la possibilitat de construir un ascensor a Baixamar, tot afavorint també el fluxe de vianants a la zona que de segur serà positiu per a la ciutat".Bueno, pues en tal caso y puestos a "estudiar", mejor que empiecen por "estudiar" primero mantener adecuadamente el finger lleno de óxido por todas partes, que si no se caerá a trozos, so pena de tener que "estudiar" entonces poner dos ascensores o bien un teleférico, porque son dos los desniveles muy pronunciados que hay que salvar.

Y pensar que desde UPCM algunos cometimos la ingenuidad de creerles cuando difundieron la siguiente noticia a bombo y platillo reflejada en grandes titulares de prensa hace apenas tres meses: "Sampol quiere un pacto para la estación de autobuses en un mes" y "el portavoz (del PP) espera consensuar en breve con la oposición la ubicación al lado del cementerio", que en marzo propusieron desde el mismo PP.

Pues todo parece indicar que en el PP algunos ya han cambiado de opinión y nosotros no comprendimos que con la propuesta formulada desde el PP, de lo que se trataba en realidad era de construir una estación itinerante de ubicación variable que tanto podía situarse junto a la vía perimetral como en la antigua estación marítima por ejemplo.
Luego, cuando viene bien, desde el PP hasta hablan de remar todos los partidos en la misma dirección, cuando lo que pasa ya no es solamente que falte comunicación y actúen descoordinadamente el equipo de gobierno del PP en el Ayuntamiento de Ciutadella y el equipo de gobierno del PP en el Consell. Es que parece que tampoco hay demasiada coordinación a la hora de "remar" entre el PP Ciutadella, la concejal de movilidad y el propio alcalde, por lo que no es nada raro que, al tirar cada uno por su lado, la embarcación acabe zozobrando con tanto cambio de rumbo.

Y para terminar de rematar el espectáculo, estos mismos días también puede leerse que se ha inaugurado con gran solemnidad un ascensor en el puerto de Mahón. Entre que se anunció que se instalaría y la inauguración solo han pasado 14 años. Así que parece que lo de la estación que nosotros nos tomamos en serio no debe de ser muy urgente para el PP y menos teniendo en cuenta el exiguo presupuesto que estaba dispuesto a dedicarle el Consell, según los medios de comunicación claro, que son prácticamente la única fuente de información de que dispone la oposición en el Ayuntamiento de Ciutadella sobre esta y algunas otras materias.

Aunque desde UPCM seguiremos procurando que la estación de autobuses sea cuanto antes una realidad en el emplazamiento más adecuado, sería de agradecer que la próxima vez que desde el PP Ciutadella nos hagan llegar una propuesta para "consensuar", al menos desde el PP estén de acuerdo con lo que propongan. Incluso no estaría de más sugerirles que lo que propongan "consensuar" a otros partidos, lo hayan estudiado detenidamente y "consensuado" previamente ente ellos mismos. Elemental, pero muy de agradecer a la vista de tanta incoherencia y descoordinación.

Unió des Poble de Ciutadella de Menorca UPCM

Al Sr. Coll

Sr. Ramon Coll,

Lament sincera i profundament que el vostre concert de comiat del públic maonès i menorquí no obtingués ni el ressò ni la brillantor esperada.

Lament doblement la identificació que fa de forma tan definida i contundent de la responsabilitat d'aquesta decepció, que certament no es correspon amb l'organització i gestions realitzades per donar a la convocatòria l'abast que es mereix. Després, com sabeu, el públic es sobirà en les seves decisions.

Vostè és medalla d'or de Maó i l'Ajuntament ha actuat en coherència a tal honor, derivada de la relació de respecte que -entenem- hauria de ser bilateral. De qualsevol detall i circumstàncies concretes del concert disposa de tota la informació al Teatre Principal. Comprendrà que polemitzar sobre alguns aspectes que relata a la seva carta només contribuiria a deteriorar la referida relació d'honor.

Reiter la meva felicitació -expressada divendres passat damunt l'escenari- a la vostra trajectòria professional i us desig una saludable i feliç etapa de jubilació.
Atentament,

Águeda Reynés
Alcaldessa
Maó

Lamentable menyspreu de la batlessa Reynés

Ara fa dues setmanes en una mena de carta oberta a la senyora batlessa de Maó denunciàvem la trista imatge de degradació que provoca el comportament incívic de molts clients de la discoteca Sí, entre les 4 i les 6 de la matinada, així com la vulneració reiterada del dret al descans, a la salut i a la intimitat personal i familiar dels veïns. Una degradació i vulneració especialment concentrada a la confluència dels carrers de Gràcia i Ramón y Cajal, i per extensió a bona part del centre històric de la nostra ciutat.

En l'escrit esmentat manifestàvem el nostre convenciment que aquesta situació no es pot entendre com un problema específic dels carrers del centre i dels seus residents, sinó que és un problema que també afecta la imatge i el model de convivència del conjunt de la població.

El nombre de denúncies, atestats policials, els altercats i les molèsties constants donen fe de la dimensió i la gravetat del problema. Un problema del qual l'Ajuntament no pot inhibir-se, ni defugir de les seves responsabilitats a l'hora d'atendre les justes demandes d'un col·lectiu molt nombrós de veïns reiteradament agredits en els seus drets.
A la senyora batlessa li demanàvem que es posés al capdavant en la defensa al dret al descans dels veïns. No oblidem que el centre històric és una zona eminentment residencial i com a tal ha de prevaler el dret al descans, a la salut i a la intimitat personal i familiar dels residents (dret reconegut explícitament en l'article 18 de la Carta Magna). Per tant, no són procedents els arguments a favor d'uns quimèrics drets adquirits per justificar l'interès material d'uns pocs. Segons el Tribunal Suprem, no existeixen els drets adquirits quant a horaris d'obertura i tancament de locals regulats per l'Ajuntament, el qual està legitimat per modificar els horaris en funció de les necessitats del moment i en pro del bé general.

Tot i això, hem de manifestar que malgrat les nombroses reunions dels veïns amb representats del Consistori, en cap d'elles no hem percebut la determinació que seria exigible encaminada a oferir una solució seriosa a les nostres demandes.

Davant aquesta constatació vàrem sol·licitar formalment una reunió amb la senyora Reynés, que se'ns concedí amb data 20 de juny.

Volem manifestar públicament el nostre malestar per la injustificable absència de la senyora batlessa a la reunió esmentada. Absència que se'ns fou comunicada telefònicament una hora abans. Consideram aquest fet com una desconsideració i una falta de respecte greu cap a les dotze persones que acudírem a la cita.

Aquesta situació, que qualificam d'inactivitat per part de l'equip de govern en general, i de la batlessa Reynés en particular, ens col·loca davant d'una evident indefensió front a les reiterades agressions que patim.

En conseqüència, iniciarem un seguit d'actuacions, amb l'ajut dels mitjans de comunicació locals i també de les xarxes socials al nostre abast, per tal d'aconseguir suports i adhesions que ens permetin arribar a la consciència cívica de bona part de la ciutadania maonesa, amb un doble objectiu: que el nostre dret al descans sigui respectat i defensat, i això lligat amb la defensa d'un model de ciutat harmònic, respectuós i coherent amb la nostra idiosincràsia com a poble.

Pensam que és del tot necessari col·locar a la batlessa Reynés i al seu equip de govern un mirall on quedin reflectides les que, fins a dia d'avui, entenem són actituds d'inactivitat manifesta i sempre sota la mirada crítica del conjunt de la ciutadania.

PLATAFORMA PER A LA CONVIVÈNCIA CIUTADANA
Maó