TW
0

Estimada Dolors

Una mort sempre et marca, deixa una buidor, una tristor. Amb la teva marxa, Dolors, aquests sentiments es fan més grans. La malaltia que paties s'ha emportat el teu cos fràgil, però ens ha deixat la teva generositat i el teu incommensurable Amor. Eres bondat, silenci, tendresa, saber fer i amb tot el que feies et donaves, ho senties i ho creies.

Tots els que hem tingut la gran sort de conèixer-te i compartir bells moments amb tu, hem pogut comprovar al teu costat, el teu profund compromís cristià, la teva lluita pels drets i per la dignitat de les persones més febles i vulnerables.

Tot el teu ser ha deixat peuades, testimoni,…Com diu en Vicenç Arnaiz, el teu espòs: hem estat privilegiats per haver-la tingut d'amant, amiga, esposa i mare.

Creies totalment en el servei al germà, al pròxim. Així et vas donar, amb sentiment i creença, durant el teu compromís de més de 10 anys com a voluntària de reforç escolar i del punt d'atenció a l'oficina de Caritas Arxiprestal de Ciutadella. No ho sabies fer de cap altra manera. La teva mirada amorosa i somrient, la teva veu dolça i bondadosa, la teva mà amiga i tendra..., traspuaven amor i llum. Així ho sentíem totes les persones que acollies.

Sempre estaves a punt per oferir una mà amiga, d'ajuda a l'escola, a la parròquia, a Caritas, a les associacions que col·laboraves.

Sempre tenies un gest, un pensament, una paraula de consol, de suport, d'agraïment..., per a totes les persones que coneixies. Mai et deixaves ningú. Per a tu, tothom era important.

Tu i la teva família heu estat testimoni d'amor i coratge, sempre units i lluitant davant les proves que la vida et va posant en el camí. No defallies, ans al contrari, ho vivies amb serenor i fortalesa.

Una de les darreres oracions que vas expressar en el full dominical resava així:

Quin dolor més plàcid,
quin sofriment més tendre,
quin gust a vida eterna.

Vós Senyor, convertiu la mort en Vida.

Els teus amics i amigues de Caritas sempre et tindrem present i et recordarem amb profunda admiració i estimació.

CARITAS DIOCESANA
DE MENORCA

Los gila-políticos y la imaginación

A raíz de la versión desvelada recientemente por Bárcenas, acerca de la financiación ilegal del que fuera su partido, publicada recientemente por un importante medio de comunicación, la perplejidad ciudadana al conocer el modus operandi de la misma, ha desatado en toda la nación la imaginación colectiva, sobre el cómo y el por qué pudieron haber acontecido ciertos hechos, contratos o adjudicaciones, como pago de favor por las importantes donaciones de constructores y empresarios recibidas.Según el que fuera tesorero, director gerente y senador del PP, todo empezaba como con Gila, con una llamada telefónica…

Ejemplo de la misma, y de esa imaginación colectiva provocada, podría ser la recreación siguiente:

¿Qué tal? ¿Es aquí el Consel?

Ah!, que con dos eles. Que graciosos sois en las "isllas."

Llamo desde Génova.

¿Italia?, no hombre, no. Madrid, capital central del reino.

Soy Tesoreroman. Mira que os va a llamar Fulanito.

No, Menganito esta vez no puede ser. Fulanito.

Sí hombre, el donante ese que construye…

No, no es el que construye puertos.

No, tampoco el de los aeropuertos.

Acordaros, aquel del maletín grande, grande que os hablé.

Exactamente, ése mismo. El que hace carreteras para coches.

Pues nada, que vino por aquí el otro día en visita de cortesía y me dije, se lo envío para allí, que seguro encontráis algo que pueda hacer.

Tengo interés en que lo recibáis. Ya me entendéis.

No conozco exactamente el tema del que os va a hablar, pero se trata de unas rotondas… muy populares. ¿Lo pilláis?

¿Que no las necesitáis? Pero hombre, desde cuando ahí eso ha sido un problema.

Las colocáis una detrás de la otra, hasta donde os quepan.

Sí, sí…hay que gastarlo todo, con la maldita crisis vamos algo flojos en los ingresos extras de caja.

¿Que sobrará dinero? no os preocupéis, no hay problema, las hacéis más grandes todavía.
Hay que pensar en el futuro.

No, me mal interpretéis, me refería a la financiación de las próximas elecciones.

Solo os pido que seáis amables, os toméis un café con él y arregléis este asunto.

Tras la llamada, según la versión del innombrable Sr. todos sabían lo que había que hacer.


Jordi Viola Giner

Alaior

La compareixença de la batlessa d'una ciutat imaginària

Fa poques hores hem viscut el debat de compareixença de la Batlessa de Maó, Sra Reynés.Un debat que va ser proposat pel Grup Socialista i que l'equip de Govern va acceptar. Per tant una sessió que per extraordinària ho és en quant que és la primera vegada que l'oposició la demana, ja que, en cap cas, ha resultat com una proposta de la Batlessa per tal d'oferir tota la informació i promoure el debat necessari de la situació actual a Maó.

Un debat encorsetat que ho ha estat per voluntat pròpia de la Batlessa ja que podia haver permès diferents fórmules que el fessin més atractiu com ara permetre rèpliques, per exemple.

En tot cas, els temps han resultat ser poc equitatius. El grup popular ha fet servir 100 minuts pels 20 de l'oposició, amb reprimenda inclosa.

Però bé, la conclusió de les intervencions de la Batlessa, tant responent a les 112 preguntes formulades pel PSOE com a les intervencions, ha estat clara: vivim a una Ciutat on no hi ha problemes, on no és veritat que es paga més, on es dialoga amb tothom i on totes les decisions de l'equip de Govern i d'ella mateixa han sigut un rotund èxit.

Molt poca autocrítica i molta crítica a l'oposició. Primer per l'herència rebuda i segon, per l'actuació durant aquests 2 anys del Grup Socialista. Res segueix essent responsabilitat seva, TOT és encara responsabilitat dels socialistes.En un debat per explicar i debatre la gestió feta des del Govern municipal es van passar més del 80% carregant contra el PSOE.

Una realitat econòmica i social (la que vol dibuixar el PP de Maó) que res té a veure amb la realitat complicada que viuen milers de maonesos i maoneses. I una contundència en les seves afirmacions,esquitxada d'elements de supèrbia constantment, que fa que totes les seves actuacions siguin considerades un total èxit.

Insisteixen, cercant alguna mena d'autoconvenciment, que cap d'aquestes decisions ha afectat negativament ni a l'economia ni a les entitats, ni als qui pitjor ho passen. El tancament del port no va afectar els comerços, els canvis constants de circulació tampoc, per posar un sol exemple.

La pujada del servei de poliesportiu és considerada "justa" i el fet de l'augment de places d'aparcament de pagament no té una afectació més enllà de qui les han d'emprar (tal qual Reynés dixit)...

Aquestes són algunes perles de les moltes que s'han dit durant les prop de 2 hores de parlaments per part tant de la batlessa com del portaveu del Grup del Partit Popular.

Davant aquesta "irrealitat", el Grup Socialista hem volgut demostrar que Maó ha fet passes enrere. Que es paga més per rebre molt manco. Que l'IBI ha pujat i molt. Com diu l'informe remès al Ministre Montoro i signat per la Batlessa aquest increment ha suposat més de 958.000 euros, quasi 1 milió d'euros.

O com diu també en uns dels informes de liquidació de comptes que s'afirma que el període mitjà de pagament a proveïdors és de 139 dies i no entre 30 i 45 com va afirmar en el debat.

No sabem si la Batlessa diu la veritat quan parla en sessió plenària o quan signa documents oficials per remetre al Ministeri. O millor dit, ens preocupa que en alguna de les 2 ocasions menteixi.

Però no només es paga més i es rep manco, és que també les decisions han anat acompanyades de constants conflictes amb la ciutadania.

Conflictes pels canvis de circulació, pel Port, amb les entitats, amb els vesins i vesines, amb els artesans, amb firaires, amb mercat municipal...

Per tot açò hem interpel·lat amb 112 preguntes, amb 112 preocupacions de molta gent que no es sent escoltada per l'equip de Govern.

Per tant com li hem dit en el transcurs del plenari: La Ciutat ha perdut el nord i vostè ha estat la Batlessa dels conflictes.

Però confiam en la gent de Maó, amb el seu tarannà, amb la seva empenta i la defensa d'allò que sempre han estat: una societat oberta, solidària i preocupada per la gent que ho passa malament. Valors, tots aquests, que la batlessa i la seva acció de govern no representa.

Per tant des del PSOE seguirem estant a disposició de la gent davant aquest Govern municipal que viu una realitat paral·lela.

Vicenç Tur
portaveu del Grup Municipal del PSOE a l'Ajuntament de Maó