TW
0

Amas de casa de Alaior

Un colectivo muy activo, con mucha voluntad, alegría y ganas de ayudar dando a conocer lo que se puede hacer en la ciudad para su ciudad, como lo hacen las Amas de Casa, en todo momento, fiestas y eventos están disponibles para demostrar y ayudar, altruistamente, que no es poco.Estos días con "la cuina des formatge" en el Mercat de Nit que se celebra los miércoles en Alaior, las Amas de Casa presentaron sus elaboraciones gastronómicas con queso, unos de los productos más emblemáticos en sus condimentos en Alaior, siendo todo un éxito, ellas ya forman todo un gran colectivo tales como: Catalina, Magdalena, Margarita, Dolores, etc.

Ellas son una buena representación de nuestra ciudad, y merecen apoyo ya sea por el Ayuntamiento y comercios para dar a conocer nuestros productos.

Colabora con ellas también para cocer sus elaboraciones "es forn de pá" de Can Florencio.
También los elaboradores de queso de origen, pues Alaior es capital de la Isla de este producto.

Todos los pueblos y ciudades necesitan colectivos ciudadanos, que den vida, nombre y demostrar que entre todos podemos hacer pueblo que es lo importante.

Sería bueno creo, que el Ayuntamiento el próximo año, el lunes de Sant Llorenç, que se da un homenaje a personas o colectivos que han aportado y dado bien para Alaior,pensara en ellas para darles reconocimiento a Las Amas de Casa de Alaior.

Hasta siempre

Miguel Perea Cavaller
Barcelona

Defensem la sensibilització conscient

El 28 de juny el ple de l'Ajuntament de Maó va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els membres de la corporació, una ordenança que regula les subvencions a entitats socials, esportives i culturals.L'article 5.4 de l'ordenança general de subvencions puntualitza que "Tampoco podrán ser objeto de subvención aquellas actividades que incluyan, bien originariamente o sobrevenidamente, actos de carácter político o reivindicativo, ni las que por cualquier medio sean utilizadas, aún a título de mera tolerancia, para llevar a cabo dicho tipo de actos, ni aquellas que atenten contra la libertad de los ciudadanos, vulneren la constitución o incumplan las leyes. En el caso de que dichas actividades acaezcan sobrevenidamente a la resolución de concesión de la subvención, se incoarán los correspondientes expedientes de reintegro y sancionador, de conformidad con lo dispuesto en esta ordenanza".

Aquest apartat, de to amenaçant i tint totalitari, estableix la prohibició basada en que no es puguin fer actes de "caràcter polític o reivindicatiu". No només suposa una nova retallada per la llibertat d'expressió i per a la lluita pels drets de les persones més vulnerables i del medi ambient, sinó que també sotmet les accions a una interpretació totalment subjectiva, a més d'evidenciar un concepte negatiu dels termes "política" o "reivindicació ", que inclou moltes més accepcions de significat positiu.

Les entitats sense ànim de lucre de Menorca entenem que no es financin actes de caràcter polític i, molt menys, il·legals o inconstitucionals. Les subvencions que es reben poden ser perfectament justificades, demostrant així el bon ús que s'ha fet d'elles. Però, pretendre (mitjançant les subvencions) controlar les actuacions, reivindicacions o comunicats de les associacions, vulnera la llibertat d'expressió i el dret a la participació recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 19 i article 21 respectivament), a la Constitució Espanyola (Article 10.2, Article 20 i Article23), al Conveni Europeu de Drets Humans (Article 10) i a la Carta dels Drets Humans de la Unió Europea (Article 11).

La nova ordenança limita aquest dret de manera intimidadora, no eludint ni impedint la llibertat d'expressió, sinó delimitant la capacitat de reacció reivindicativa de les entitats i genera indefensió per part dels beneficiaris, aclaparats per la necessitat d'ingressos econòmics que ajuden a finançar projectes amb fins socials i mediambientals, front a decisions potencialment arbitràries de l'òrgan convocant de les ajudes.

Davant la continua reducció d'ajudes i prestacions socials, el progressiu retall en sanitat, educació, cooperació internacional, dependència i medi ambient; davant el progressiu avenç de la pobresa i les injustícies socials, les entitats no podem quedar-nos en silenci.
La nostra feina és la d'acompanyar diàriament situacions desesperades i sense esperança, cadascuna de les quals amb nom i rostre, vides que són víctimes d'un model injust, que sota arguments abusius és incapaç de prioritzar el bé comú al benefici individual.

És el nostre deure moral i ètic denunciar qualsevol atropellament contra l'Estat del Benestar en general, contra la dignitat humana i el medi ambient en particular, així com també donar a conèixer a la societat menorquina, amb les nostres reivindicacions, la necessitat de prendre partit per un model socioeconòmic més just, més igualitari i més solidari. Perquè la incidència democràtica en les estructures, en les polítiques, en la legislació repercuteix en la vida i esperança de les persones. Por tot açò, les Associacions sota signants, volem mostrar el més enèrgic rebuig per la decisió presa pel ple de l'Ajuntament de Maó. Denunciem aquesta ordenança per considerar-la de màxima gravetat, atès que limita el dret de la llibertat d'expressió i el dret a la participació ciutadana i, al mateix temps, vulnera l'objectiu primordial de qualsevol associació sense ànim de lucre, que no és altre que el de difondre, sensibilitzar i implicar a la societat en la cooperació per l'eradicació de qualsevol problemàtica social.

En conclusió, fent al·lusió a l'Assemblea General 53/144 de Nacions Unides de 8 de març de 1999, <<Declaració sobre el dret i el deure dels individus, els grups i les institucions de promoure i protegir els drets humans i les llibertats fonamentals universalment reconegudes>>, amb la present volem defensar el nostre dret a manifestar-nos.

AFEM
Associació S'Ull de Sol
Càritas Diocesana Menorca
Entrepobles
Fòrum 3er Mil·lenni
GOB Menorca
Justícia i Pau
MIRA
Plataforma Afectats
per la Hipoteca
Plataforma per la Solidaritat
en temps de crisi
VSF-Justicia Alimentaria Global