TW
0

El terrorista de les patates fregides

M'agradaria felicitar efusivament la Policia Local per la seva important tasca de localitzar i detenir un important traficant de patates fregides que operava a La Vall. Sembla ser, segons conta "es Diari", que aquest individu operava a la platja amb un còmplice que fent servir mitjans electrònics molt sofisticats evitava que fos enxampat en plena feina de promoció i venda.

No hi ha cap dubte que la paciència i la constància han estat unes de les virtuts d'aquests membres de l'ordre que vetllen per la nostra seguretat.

A més, pel que sembla també han desmuntant un "zulo" molt perillós, on hi havia productes líquids en envasos de més de 100 cc. de capacitat, que com sabeu no passarien cap control de seguretat aèria.

Juntament amb aquests productes, hi havia també uns sobres amb una sospitosa substancia blanca que, malgrat que l'etiqueta poses "Floreti", han estat tramesos al laboratori central de Madrid per ser sotmesos a la prova del carboni 14. Per més abundància delictiva, al zulo també hi han trobat uns paquets de gominola2, amb els quals segurament podrien haver causat estralls

El patata-terrorista detingut, serà conduït davant l'Audiència Nacional per tal de ser interrogat pel jutge Ruz, aconseguiran d'aquesta manera que sa senyoria s'ocupi de coses importants i deixi de engarjolar persones honestes.

Als interrogatoris a que ha estat sotmès el presumpte delinqüent, ha confessat que aquests productes que ell venia els hi enviaven en patera, de contraban, entost de comprar-los a qualsevol supermercat de l'Illa.

El ministre Montoro també ha estat avisat perquè es sospita d'un delicte afegit de frau fiscal, donat que l'individuu ni estenia la corresponent factura, ni cobrava l'IVA als seus clients. Tampoc s'han tingut en consideració les al·legacions del detingut de que la impressora i l'ordinador per fer la factura no li cabien a la motxilla.

Aquests fets han suposat uns dies de molt neguit per a la població de l'Illa, que ara ja podrà respirar amb tranquil·litat i tornar a la platja sense por.

Espero que aquesta eficàcia, s'estengui també a tots els àmbits de la seva actuació.

Frederic Samuel Pérez Capó
Es Castell

Respecte a la plusvàlua en cas de desnonament

El passat mes de març el Grup municipal Socialista, davant la dura realitat dels desnonaments, vam presentar una proposta d'acord al ple de l'Ajuntament de Maó perquè la nostra ciutat es declarés lliure de desnonaments. Vam instar l'equip de Govern a que es manifestés de manera contundent contra els mateixos i adoptessin la voluntat de fer ús dels mecanismes que tinguessin al seu abast per lluitar contra aquesta xacra social.En la defensa de la nostra iniciativa vam proposar estudiar la possibilitat d'exempció de pagament de la plusvàlua municipal a aquelles persones que pateixen la pèrdua del seu habitatge per subhasta i per aquelles que n'aconsegueixen la dació en pagament del seu deute. Així queda recollit a l'acta del ple ordinari de data 25 de març de 2013.

La nostra proposta, com pràcticament totes les que presentem, va resultar ser una moció que "no tenia el més mínim rigor per afrontar un tema tan complex". Les paraules de la senyora batlessa textualment van ser: "...des de principi de mandat vostès vénen presentant mocions plenes de demagògia, cerquen l'efecte propagandístic, atès que l'Ajuntament no té competència en aquesta matèria..."

I com era d'esperar amb aquesta argumentació, la van rebutjar.

Però ara, quatre mesos després, l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó està d'acord en instar al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques "que tant en les dacions en pagament com en les execucions hipotecàries, de l'habitatge habitual en tots dos casos, el subjecte passiu de l'Impost sobre l'Increment del valor dels terrenys (plusvàlua municipal) sigui l'adjudicatari o adquiridor de l'habitatge".

Des del Grup municipal Socialista manifestem la nostra satisfacció per l'aprovació d'aquesta proposta. L'evolució de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Maó ens dóna confiança de què potser, en un termini de temps no molt llunyà, també atorgui el seu suport a alguna més de les propostes que presentem des de l'oposició i que fins ara ens han votat en contra de forma reiterada i sistemàtica.

Maria Membrive Pons
Maó