TW
0

Conselleria d'Educació: crida
a la rectificació

Davant de la decisió adoptada per la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears en virtut de la qual romanen suspesos de funcions i sou els directors del tres instituts d'Ensenyament Secundari de Maó per la trajectòria seguida en relació a l'aplicació del Decret de Tractament Integrat de Llengües, els membres de la Junta Directiva de l'AMPA del IES Pasqual Calbó i Caldés volem fer constar les següents consideracions, les quals són fruit d'una primera anàlisi d'urgència de la situació creada.

1) Ens mostrem totalment disconformes amb la decisió adoptada, la qual considerem arbitrària, injusta, prepotent i autoritària, alhora que pròpia d'una manera de fer política que recorda temps passats i que, de ben segur, la ciutadania sabrà valorar com pertoca. En conseqüència, volem expressar la nostra solidaritat amb els professionals afectats pel que entenem una represàlia que pretén ser exemplaritzant.

2) En el que respecta al cas concret del IES Pasqual Calbó i Caldès, volem deixar constància de que, a través de la seva representació en el Consell Escolar i en el decurs de la reunió celebrada la tarda del passat dimarts, la junta d'aquesta associació va participar activament en la presa de decisions respecte a les esmenes requerides per la Conselleria i relatives al projecte del centre. Per tant i com no pot ser d'altra manera, fem nostres els acords adoptats de forma unànime pels presents. Més enllà de la valoració realitzada del conjunt d'implicacions i conseqüències derivades de la petició d'esmenes plantejada per la Conselleria – aspectes essencials des de el punt de vista operatiu que l'administració sembla menysprear amb la seva actuació -, ens permetem d'assenyalar que si bé l'exercici de les responsabilitats de direcció comporten les obligacions que li són pròpies, és encara el Consell Escolar la instància de govern sobirana per el tractament i aprovació del Projecte Lingüístic. El procediment seguit a tal fi s'ha regit en tot moment pel marc normatiu d'aplicació al particular i la intervenció del representant de la direcció ha resultat a totes llums exemplar. D'aquí que considerem arbitraria i injusta la sanció aplicada.

3) Fruit del que s'ha exposat fins ara, demanem als màxims responsables de la Conselleria d'Educació que, per tal de reconstruir el desitjable clima de diàleg i consens, procedeixin al sobreseïment dels expedients disciplinaris iniciats, alhora que, de no produir-se aquest extrem, fem des de l'AMPA una crida a la mobilització dels diversos estaments de la comunitat educativa amb vistes a emprendre conjuntament les iniciatives que es considerin oportunes a fi de forçar la superació de l'actual situació.

4) Finalment volem deixar constància de la ferma convicció de que no serà amb la imposició, les represàlies i les postures autoritàries que s'avançarà vers el progrés del sistema educatiu i la millora continuada del nivell de formació de l'alumnat.

JUNTA DIRECTIVA DE L'AMPA DE L'IES PASQUAL CALBÓ I CALDÉS


Suport del PSOE de Maó als directors d'institut sancionats
Des del PSOE Maó volem manifestar públicament el nostre rebuig a la suspensió de feina i sou dels tres directors d'instituts de secundària de Maó.

L'actuació del Govern Bauzá, amb la consellera d'Educació al capdavant, és totalment autoritària i atempta contra la nostra llengua i la qualitat de l'ensenyament públic. També va en contra la llibertat i l'autonomia dels centres demostrant una total falta de respecte cap a la comunitat educativa, pares i mares i alumnat.

Volem donar el nostre suport al tres directors expedientats i a la resta que pròximament puguin patir la mateixa persecució.

A més el PSOE de Maó demana a la consellera Camps que rectifiqui la seva postura i canviï la via de les imposicions per la del diàleg, la negociació i el sentit comú.

Maria Membrive
Secretaria d'Organització
del PSOE de Maó

Solidaritat amb els companys expedientats
Des de l'Assemblea de Docents volem donar suport als companys directors de Menorca cessats de sou i feina, així com a l'actitud valenta de l'equip directiu de l'Institut Berenguer d'Anoia d'Inca, i condemnam l'actitud despòtica de la Conselleria d'Educació que no fa res més que sseguir el camí constant de l'enfrontament amb la comunitat educativa.

Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents pensam que aquests atacs, lluny d'acovardir els docents, suposen un argument més per organitzar conjuntament una resposta a l'altura del moment històric que vivim. Per això seguirem preparant amb més força que mai la vaga indefinida per a que la nostra veu s'escolti amb contundència. Així mateix proposarem a l'Assemblea la inclusió d'un nou objectiu de negociació que serà el de la suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb intenció clarament repressiva d'aquí a la vaga.

Assemblea de Docents
de les Illes Balears