TW
0

Aunque la rotonda se vista de seda, rotonda se queda

No hago más que recoger impresiones de estupefacción, cuando en esas frecuentes reuniones de verano con amigos y conocidos venidos a la Isla para disfrutar de sus vacaciones en Menorca, sale el tema del proyecto de la sarta de rotondas desmesuradas que pretende imponer el Consell, sin tener en cuenta la opinión pública contraria a dicha actuación sobre la carretera general. Tanto empecinamiento huele mal, muy mal. Nuestros visitantes están asombrados e incrédulos de que semejante irremediable disparate, pueda ocurrir en esta isla tan natural y protegida. No dan crédito.

Posteriormente, ha venido el informe de la Comisión de Medio Ambiente, siempre tan independiente, ratificando el magno proyecto, aunque rebajándolo, eso sí, sin ninguna concreción, en sus exageradas medidas. La protesta, oposición y alarma paisajística creada entre los menorquines, han aconsejado políticamente a los responsables hacer ver que se tenían en cuenta las críticas y se cedía en algo.

Nos encontramos ante una situación estudiada en Ciencias Políticas, llamada gatopardismo, pues fue el autor de "El Gatopardo", Giussepe Tomassi, quien acuñó la idea en su famosísima novela. Desde entonces se suele llamar gatopardista al político que cede o reforma una parte de las estructuras para conservar el todo, sin que nada cambie realmente.

La reforma suena ahora mejor de lo que sonaba. Pero solo suena. ¿Dónde está el nuevo proyecto reformado? ¿Quién lo tiene? ¿Quién lo ha visto? ¿Nos lo van a mostrar? ¿O nos lo van a enchufar con palabras y luego ya nos lo encontraremos hecho?

A raíz de los favorables comentarios de los señores ingenieros, publicados en este diario, pregunto yo al lector ¿conocen ustedes a alguien que tire piedras sobre su propio tejado? ¿Al límite de la normativa? ¿Ajustadas al máximo? Que se dejen de milongas. El pliego de las condiciones y la normativa aplicada las impuso el Consell, gobernado por los populares, sabedor de las consecuencias que implicaba. Diría que a despecho, por no poder llevar a cabo su añorado proyecto del desdoblamiento de la carretera. Pues venga, os vais a enterar, toma y toma rotondas con desniveles.

¿A quién pretenden engañar? Aunque la rotonda se vista de seda, rotonda se queda.

Jordi Viola Giner
Alaior

Quan el secretari general del PP s'oblida que és conseller

A la vista de la carta publicada pel Sr. Juanjo Pons, secretari general del PP de Menorca i conseller de Cooperació, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca, i atenent a les insinuacions i falsedats que s'hi verteixen, voldria puntualitzar, no sense abans demanar disculpes a la ciutadania per aquestes cartes que no fan mes que fer-nos perdre el temps, restant hores a la gestió diària:

Primer: un trànsfuga és una persona que abandona l'organització per la qual s'havia presentat i s'incorpora a un nou partit i a una nova disciplina. I jo no tenc cap constància de que aquesta persona a la qual vostè fa referència, s'hagi anat a cap altre partit, (al menys al nostre no) simplement és una regidora no adscrita amb tots els drets, i no pertany a cap grup polític.

Si en el seu moment aquesta persona va abandonar el seu partit PP, no és a jo a qui m'ha de demanar explicacions. Només faltaria que les divergències o desavinences dins del seu partit i l'elecció dels membres de la seva llista fossin responsabilitat meva, fins aquí hem arribat!

La meva responsabilitat i la del PSOE-Mercadal i Fornells s'acabava amb l'elecció del darrer dels 14 membres de la candidatura del PSOE que ens varem presentar a les darreres eleccions.

El secretari general del PP de Menorca sabrà com ho té a casa seva! Vostè sabrà com ha gestionat la seva crisi i tindrà que donar explicacions a la seva militància.

Segon: no puc acceptar de cap manera que es vulgui sembrar el dubte damunt uns comptes, els de la nostra agrupació, més que transparents. La nostra agrupació va rebre l'any 2012, 795 euros del federal i aquests pocs ingressos provenen dels nostres afiliats i afiliades, a més tenim l'assignació municipal, una assignació que vostè deu conèixer, és la mateixa que cobren tots els grups, a raó de 26,10 euros per regidor/a i mes, i 8,83 euros per mes i grup.

Aquests doblers s'ingressen al banc i tots els pagaments que s'han fet han estat per despeses de loteria de Nadal, premi d'igualtat, material d'oficina, organització d'esdeveniments públics, tot amb set càrrecs ben justificats a disposició del que ho vulgui comprovar, i pendents per la fiscalització corresponent. Per poder extreure un euro del compte és necessari que signin dues persones, l'any 2012 per exemple es varen gastar 573,42 euros.

En cap cas, aquests doblers s'han utilitzat per causes diferents, com vostè dóna a entendre. Si troba el Sr. Juanjo Gomila que alguna cosa no està clara, que ho denunciï, però que no digui les coses a mitges tintes. S'ha ficat amb un gran embolic, i qualsevol acusació tindrà que tenir fonament, cosa que no té, ja que la seva sospita és senzillament falsa.

Llegint la seva carta, com es pot atrevir el PP a donar-nos lliçons de transparència i crear dubtes sobre els doblers estatals que rep el PSOE de Menorca, a la vista del desgavell que tenen els dirigents del seu partit a nivell nacional? L'agrupació des Mercadal no hi tenim cap compte bancari a Suissa.

Tercer: noltros continuarem aplicant i portant a plenari les propostes que estimem millors pes Mercadal i Fornells, intentarem complir amb el nostre programa electoral i prioritzant sempre les necessitats dels nostres veïns i veïnes, per damunt de qualsevol interès partidista.

El nostre pacte de govern és molt clar, PSOE i UME. La resta de regidors que votin a consciència i la ciutadania jutjarà.
As Mercadal cap regidor o regidora té privilegis, però tampoc discriminacions.

Quart: en referència a l'esmentat aparcament del Pla de Ses Eres, no deixa de ser curiós que sigui el propi PP que ens acusi de malgastar els doblers públics, quant degut a l'impagament sistemàtic del Consell Insular i del Govern Balear, tots dos en mans del PP, perdem quasi 100.000 euros anuals d'interessos, i a més, degut a la mala praxis d'anunciar nous impostos pels cotxes de lloguer, ens han fet perdre més de 75.000 euros anuals en impostos de circulació, uns ingressos que hem deixat de cobrar.

Senzillament, es fals, és mentida que s'han gastat 354.000 euros per l'adquisició de l'aparcament com vostè afirma. El cost pagat per l'Ajuntament per adquirir els dos solars amb dues cotxeres, va ser un per 111.385 euros i l'altre per 91.657,68 euros (valor de la permuta), s'ha equivocat en més de cent cinquanta mil euros. L'Ajuntament no ha perdut res amb l'adquisició, seguim tenint els dos solars, són urbans i els podríem vendre en qualsevol moment. El primer problema no és el cost, és que el Consell Insular té encallat aquest tema i esper que, pel bé de tots, ens ajudi a resoldre aquesta incongruència de la normativa actual i puguem començar les obres com més prest millor, i deixar de incrementar els costos de lloguer, ben segur li agrairia la majoria de la nostre població.

Cinquè: li voldria recordar que no estem en campanya electoral, entenc que al PP li agradaria governar també as Mercadal i Fornells, i sembla que a la vista dels fets aquesta és la nova consigna, a més de la normal i natural oposició dels regidors locals, des de fa un temps s'està sumant la Junta Local de Fornells i ara també la maquinària insular del PP. Aquest no és el camí, açò no és el que volen els ciutadans i em cregui que tampoc els seus votants.

La ciutadania agrairia que dediqués més temps a les tasques de conseller, hi guanyaríem tots. Els que tenim càrrecs de conseller, regidor o batlle, ho som de tots, no sols dels votants del nostre partit. Els votants de tots els partits mereixen el màxim respecte, i esper que aquesta sigui la darrera carta sobre una polèmica que vostè va iniciar, ja que la crispació porta a la manca de gestió, i no estic disposat a que la nostra gestió tant municipal com insular es vegi afectada.

Atentament.
Xisco Ametller, batle
Es Mercadal