TW
0

Ens mostren a ser ciutadans crítics

Durant aquests dies de protestes, en què l'educació esdevé protagonista i centre de totes les mirades, és gairebé impossible no escoltar crítiques de tota mena. Com a col·lectiu de joves que som, ens crida l'atenció l'opinió d'alguns alumnes, aparentment preocupats per la seva educació, que es mostren contraris a la vaga dels nostres professors.L'argument principal de la seva opinió es basa en el fet que aquells docents que opten per fer vaga abandonin, segons ells, el seu deure d'educar: «deixar de fer classe és abandonar els alumnes i perdre un temps preciós per donar temari», diuen. Però des d'aquí veim en la vaga dels nostres professors uns arguments ferms i una clara preocupació cap a l'educació de tots, dels alumnes d'ara i dels que vindran. L'educació no només la trobam en els temaris i creim que amb aquesta vaga els professors ens estan ensenyant molt més del que alguns consideren: ens mostren a ser ciutadans crítics i a lluitar pels nostres drets encara que això comporti grans sacrificis (perquè és bo assenyalar que els professors no cobren els dies de vaga). Quin llibre de text ens pot educar d'aquesta manera?

La situació en què vivim és desesperada, ens trobam en mans d'un govern que ens ofega i es mostra indiferent als drets dels ciutadans. Tot l'entramat teòric de la democràcia es desintegra des del moment en què un govern, sigui quin sigui el seu color polític, posa la seva ideologia per damunt de les persones: governar no és imposar els ideals propis, sinó treballar per la qualitat de vida de la societat. Per açò demanam des dels Joves per Ciutadella quin sentit té aplicar aquestes mesures, quan les parts implicades no hi estan d'acord. Governar és treballar en benefici de la societat davant del benefici individual, ja que el benestar personal depèn totalment del col·lectiu.

L'educació és un dels pilars fonamentals de la societat i, per tant, les lleis que la legislen haurien de ser fruit del consens i anar destinades a reduir el fracàs escolar. Creim que, en cap cas, no han de respondre a maniobres ideològiques causades per l'afany polític i la desconeixença del funcionament de l'educació per part dels que legislen.

Per totes aquestes raons, volem donar tot el nostre suport als docents i donar-los les gràcies per vetllar per la nostra educació. Gràcies! Gracias! Thanks!
Joves per Ciutadella

Mala informació = manipulació

"S'informació es poder" , i es ben ver, però també es ver, que donar una mala informació es una manipulació encoberta. S'han arribat a dir tantes mitges veritats i mitges mentides sobre el TIL, que ja és ben hora que, d'una vegada, no tan sols puguem escoltar els qui criden, insulten i manipulen.

El famós i espantós TIL, havia d'haver estat implantat a les aules fa anys, ja que hem de complir uns objectius europeus pel 2020, on exigiran als nostres fills uns nivells d'anglès més que acceptables. Si s'hagués fet en temps, s'haguera pogut fer de manera encara més progressiva del que es farà, però ara toca ser responsables .

A l'anterior legislatura, qui governava al Govern Balear era el Pacte de Progrés (sis partits d'esquerra units ), que va fer un intent d'aplicació de l'anglès a les escoles, on també exigien als mestres titulació B2 d'anglès, curiosament, la mateixa titulació que es demana als mestres ara. És a dir, fa dos anys era possible i ara no ho pot ser?. Demagògia pura i dura!Precipitació. El PP es va presentar a les eleccions amb un programa ben definit, on un dels temes claus era, una verdadera normalització lingüística, on s'equipararien realment les dues llengües oficials, a més s'introduiria l'anglès i es protegirien i promocionarien les modalitats lingüístiques de les Illes. Qui pot estar en contra d'açò? No esteim fent res que no haguéssim anunciat que faríem, i així, vam aconseguir una majoria absoluta. Senyal de que molta gent ho vol i hi està d'acord .

A molts Consells escolars dels centres escolars, s'ha pogut veure, que el tema de l'anglès no és el problema, es problema real és, "no donar una passa enrere amb el català", però han venut als pares que l'anglès és inviable i que augmentarà el fracàs escolar... Però realment, i així ara ho comencen a reconèixer, el tema és no claudicar en hores de català davant l'anglès o el castellà. Negant així la possibilitat que els nostres fills puguin estudiar més idiomes a la mateixa escola. És trist.

Comitè de Direcció PP Ciutadella