TW
0

Els migjorners també tenim dret al transport públic

Fa més d'un mes que estem intentant des de l'Ajuntament i amb els pares i mares que la Conselleria de Mobilitat del CIMe escolti les nostres demandes. Un grupet de 8 o 9 joves volen anar a estudiar a l'IES Mª Angels Cardona i al Josep Mª Quadrado. Dic volen perquè no és ensenyança obligatòria i aquí és on tenim el problema, perquè la Conselleria d'Educació del Govern Balear no assumeix el cost d'aquest transport i és el CIMe qui, ja que té les competències en mobilitat, ha de donar solució .

Que aquests joves vulguin estudiar ens hauria d'alegrar i en cap cas ho hauríem de percebre com un problema, al contrari, ens toca cercar la manera de que ho aconsegueixin. No demanem més del que tenen els altres pobles, la possibilitat d'anar a Ciutadella a les 7 del matí per arribar a les 8 hores i tornar a les 15. Les freqüències de bus que tenim as Migjorn fan ganes de riure, si la cosa ja era justeta, des de fa dos anys és miserable. No volem un bus a Ciutadella a les 11 hores del matí i que no torna fins les 16 hores, ni tampoc volem un bus a les 19 hores i que no torna fins el dia següent a les 11 hores. No som beneits, sabem que ens posen aques servei per «donar cobertura» i aprofitant un dels reforços de la línia Maó - Ciutadella. I sí, sabem que al CIMe li sortirà més car que a altres pobles, i sí també sabem que és molt deficitari, però és que per això són serveis públics perquè es paguen amb diners públics, de tots els menorquins, i els migjorners també som menorquins i els nostres impostos també paguen aquests i altres serveis. L'Ajuntament assumeix un munt de competències que no són seves, escola de música, escola infantil, serveis socials..., i assumeix el que costen i ho fa amb els diners de tot el poble, perquè volem que pel fet de viure en un poblet petit no ens veiem perjudicats i sense els mateixos drets que els demés menorquins.

Li demanem al Consell que assumeixi les seves competències, que en aquest cas ho són, i doni un servei una mica digne als notres estudiants i a tot el poble.

Elena Baquero, regidora d'Educació, Maria Montserrat Barber Vidal, Antonina Serra Bosch, Carme García Vaquero, Yolanda Serra Sierra, Cristina García Casalí, Margarita Camps Orifla, Enric Berlingheri Martínez
Es Migjorn

------------------------------------------


Una gala que permite investigar

La Fundación Atrofia Muscular Espinal quiere aprovechar estas líneas para agradeceros enormemente vuestra iniciativa de la Gala "Sa Cançió Menorquina" celebrada el pasado día 21 de septiembre en Menorca, a favor de FUNDAME.

Para una fundación pequeña como la nuestra pero con un objetivo tan grande es importante encontrar personas, entidades con vuestra iniciativa, ganas y esfuerzo. La suma de esfuerzos hace mover montañas, y en eso estamos.

Gracias a iniciativas como las vuestras FUNDAME puede dedicar recursos a apoyar la investigación, esperando así alcanzar un día la cura de esta enfermedad.

FUNDAME y sus familias estamos muy agradecidos a los promotores de la gala Antonio Olives, Grup de Fotografia Amics del Clic, Tomeu Sánchez y el Orfeón Mahones. Dar las gracias también a los grupos participantes: Soca de Mots, Arrels de Menorca, Es Bastió de s'Illa i Joana Pons i ses guiterres. Y, por supuesto, nuestro especial agradecimiento a toda la gente que asistió.

Muchas gracias.

Pablo Echenique Robba
Presidente de la Fundación Atrofia Muscular Espinal, FUNDAME