TW
0

El que ens agradaria haver dit en el Consell Escolar Municipal de Maó

Els docents que el dimecres 9 d'octubre vam assistir al Consell Escolar Municipal de Maó volem començar aquesta carta agraint als representants de l'equip de govern que ens deixessin quedar dins la sala de plens de l'Ajuntament de Maó tot i no ser un acte obert al públlic. Si més no, també volem deixar constància que el fet que la setmana anterior el Consell Escolar Municipal de Ciutadella fos obert al públic, i al qual hi va poder assistir algun de nosaltres, va fer que sense dubtar-ho creguéssim que a Maó també seria així.

Des d'un principi, tant el regidor de cultura de l'Ajuntament de Maó, Simón Gornés, com la batlessa, Águeda Reynés, van fer-nos saber que no podíem participar activament en l'acte. D'aquí que no els poguéssim plantejar, ni a ells ni a la Delegada d'Educació, moltes preguntes que ens van sorgir al llarg del debat i que a continuació exposam:

- Per què se'ns vol fer creure que el TIL estava en el programa electoral del PP quan no és així?
- Per què ja no parla de la lliure elecció de centre que sí estava recollit en el programa electoral del PP?
- Per què se'ns vol fer creure que el TIL és sinònim de trilingüisme i que és una aposta educativa del PP quan ja fa molts anys que en els centres de les Illes Balears s'estudia català, castellà i anglès?
- Per què s'ha decidit implantar el TIL sense el consens previ amb els experts en la matèria (docents, pedagogs…)?
- Quins són els avals pedagògics del TIL?
- Per què s'ha obligat a implantar el TIL en els centres de les Illes Balears sense haver esperat a tenir els resultats dels centres que de forma voluntària -centres pilot-, com el CEIP Toni Joan o el CEIP Tramuntana, es van oferir a posar-lo en pràctica per tal de valorar-lo?
- A què es deu la celeritat del Govern per a la implantació del TIL?
- Com s'espera que s'atenguin en anglès els alumnes que ja tenen dificultats per seguir una assignatura en català o en castellà?
- Per que el Govern parla d'implantació progressiva del TIL quan a Primària s'ha aplicat de forma alternada (a 1r, 3r i 5è)?
- Per què el PP vol eliminar la immersió lingüística en català quan a través de les proves IAQSE, a les quals es sotmeten cada dos anys els nostres alumnes de 2n d'ESO, s'ha demostrat que és la manera d'aconseguir un coneixement equilibrat de les dues llengües oficials de la nostra comunitat?
- Realment és tan important per al Govern que els nostres alumnes aprenguin quan en els decrets aprovats en relació al TIL s'afirma que si no hi ha professorat que pugui fer les classes en anglès les assignatures es faran en català i castellà?
- Com justifica el Govern que el TIL acabarà amb el fracàs escolar?
- On i quan la Conselleria ha format en anglès als més de 5.000 professors dels quals parlava José Ramón Bauzá en el programa Hora 25 de la cadena SER (23-09-2013) per tal d'implantar el TIL en el curs actual?
- Quina és la partida pressupostària que la Conselleria ha destinat exclusivament a la implantació del TIL?
- Per què l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó no s'ha preocupat per aclarir els dubtes que reconeixen que hi ha en relació a l'obertura d'expedients als tres directors de Maó?
- Per què l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó evita pronunciar-se i desmarcar-se públicament de la Conselleria d'Educació en relació als expedients dels tres directors de Maó quan el director de l'IES Maria Àngels Cardona va manifestar públicament en el Consell Escolar de Ciutadella que havia actuat com ells?
- On és la responsabilitat política d'un equip de govern que té a la batlessa Águeda Reynés en el Consell Escolar de l'IES Joan Ramis i a Mateu Aínsa en el de l'IES Pasqual Calbó?

Sens dubte obtenir resposta de totes aquestes preguntes contribuiria a aclarir la situació de confusió en què està immersa tota la comunitat educativa, sobretot i especialment si tenim en compte el que Jaume Bonet, director de l'IES Cap de LLevant (per nosaltres segueix sent-ho igual que ho són na Marga Seguí i en Rafel Andreu ) va deixar clar amb la seva intervenció: que els expedients oberts són arbitraris, injustos i desmesurats.

Finalment, volem deixar constància que en la reunió es van presentar diferents documents perquè fossin sotmesos a votació. El text presentat per l'equip de govern de l'Ajuntament de Maó demanava celeritat a la Conselleria pel que fa a la resolució dels expedients. També parlava del fet que només els centres de secundària de Maó en fossin els afectats, però en cap moment contemplava la presumpció d'innocència dels nostres companys que han estat suspesos cautelarment de sou i feina (ara ja s'han incorporant com a docents, no com a directors) abans del començament de la instrucció de l'expedient i sense cap diligència informativa prèvia. El text no va ser aprovat. Per contra, sí va ser aprovat el document presentat pels sindicats en què es demanava de forma clara la suspensió dels expedients als directors. Cal deixar constància, però, que el regidor de cultura i la batlessa s'hi van abstenir.

Assemblea de docents de l'IES Cap de Llevant
Assemblea de docents 
de l'IES Joan Ramis i Ramis
Asemblea de docents 
de l'IES Pasqual Calbó i Caldés

Maó

La XV Diada de la Bicicleta

El Centre de Cultura des Castell vol agraïr a totes les entitats organitzadores i col·laboradores de la XV Diada de la Bicicleta, que es va celebrar el passast diumenge dia 6 pel terme municipal des Castell i va comptar amb una participació molt nombrosa.

Són quinze anys seguits organitzant aquest event lúdico-esportiu i comptant amb la participació de moltíssimes persones any rere any, cosa que seria impossible sense la participació d'altres entitats. Moltes gràcies, per tant, a Bike Menorca, Mantolán, Coca-Cola, Auto-Reparaciones Es Castell coches de ocasión, Bar Toni, Bar Cafeteria Ca'n Los, Restaurante Club Náutico Villacarlos i Supermercat Trebalúger. A més a més, volem agraïr especialment la seva participació a l'organització de la diada a Peña Ciclista Mahonesa, i la col·laboració especial de Protecció Civil des Castell i Creu Roja, així com al Doctor Nando Salom per la seva tasca desinteressada. Per últim, agraïr a les entitats patrocinadores del Centre de Cultura, com La Caixa, l'Ajuntament des Castell i Policies Municipal i de Trànsit, i el Consell Insular de Menorca, tots col·laboradors necessaris per a aquesta celebració anual i perquè la diada se celebrés sense incidents.

Moltes gràcies a tots, i ens veiem a la XVI Diada de la Bicicleta, el primer diumenge d'octubre de 2014.

Junta directiva del Centre de Cultura
Es castell