TW
0

SOS Educació

A qui correspongui:
Som els pares dels alumnes de 5è del CEIP Mare de Déu de Gràcia i volem manifestar la nostra preocupació davant aquest començament de curs.

Ja fa uns dies que els nostres fills reben les classes d'educació per a la Ciutadania en anglès, aplicant e centre el que marca el TIL. Però quan arriben a casa ens diuen que no entenen res, que passen molta pena per a entendre el que diuen els mestres tit i que s'esforcen molt per explicar-los l'assignatura.

I açò no pot ser.

No pot ser que uns fillets i filletes de 10 anys hagin d'aprendre una assignatura que en català o castellà ja és feixuga, en un idioma que no és el propi. No pot ser que els mestres, per molt que tenguin un nivell B-2 d'anglès, dediquin més temps a que els alumnes els entenguin que no el que puguin aprendre.

No pot ser que s'empri l'excusa de reduir el fracàs escolar per a implantar el TIL, que provocarà que els nostres fills no aprendran ni anglès ni l'assignatura i molt probablement augmenti el nombre d'alumnes suspesos. Suspesos que no vol dir més fracàs escolar. No pot ser que el sentit comú ens digui que les frisseres no són bones i la Conselleria no faci res per escoltar la comunitat educativa.

Demanam una vegada més que escolti totes les veus, reflexioni i actuï en benefici dels nostres fills. Atentament.

Francesc Farrés, Mª Jesús Giménez, Càrol Guerrero, José Luís Martí, Cristóbal Riudavets, Susana seguí, Caroline Mascaró, Rafel Triay, Josefa Company, Tomàs Gomila, Mª Gràcia Andreu, Clotilde Jiménez.
Ceip Mare de Déu de Gràcia de Maó

Acord en política de desnonaments i malnutrició infantil a Ciutadella

Dijous passat al Ple de l'Ajuntament de Ciutadella el Grup Municipal Socialista presentava dues propostes que en relació a l'àmbit social, és a dir a les persones, repercuteixen d'una manera molt important. Aquestes propostes d'acord pretenien garantir el compromís d'acció de l'Ajuntament amb els ciutadans del nostre poble que es veuen afectats per dues situacions especialment greus: la malnutrició infantil i la seva prevenció, i la lluita contra els desnonaments i la protecció dels ciutadans.En relació a la malnutrició infantil i la seva prevenció, destacàvem que la proposta ens permetia estar atents a l'increment dels casos de pobresa que puguin afectar a menors i famílies. És important prevenir, per tant més que mai hem d'identificar i conèixer les causes que provoquen aquesta pobresa en el nostre municipi i per suposat que tenim la responsabilitat i l'obligació d'incidir sobre aquestes causes abans de que sorgeixi el problema. Entitats com UNICEF i Caritas ens han alertat de la pujada dels índex de pobresa infantil a Espanya. La memòria de Caritas correbora les dades generals de pobresa infantil a les Illes i destaca que el 2012 era d'un 32,4% front al 26,2% de l'estat espanyol. No hauriem de perdre de vista que la pobresa infantil és el resultat de la precarietat ecònomica de famílies amb infants. Les crisis intensifiquen situacions d'injustícia en la infància i projecten els seus efectes en el temps pel que fa a crèixer, madurar i gaudir d'autonomia personal.

La situació dels desnonaments és molt greu, per això demanàvem a l'Ajuntament de Ciutadella que treballàs, juntament amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Menorca, serveis socials i col·legis professionals, en la protecció i ajut dels ciutadans en els processos de desnonaments; sigui amb ajuts socials, informació jurídica personalitzada o alternatives amb polítiques públiques d'habitatge.

Ara i aquí, ens hem de felicitar tots els representants dels ciutadans a l'Ajuntament per el consens aconseguit amb aquestes propostes.

Podem afirmar què Ciutadella ha assumit el compromís de fer arribar al Govern Balear, la importància de coordinar una acció conjunta amb els serveis socials per detectar i prevenir els casos de malnutrició en menors i, a la vegada, incidir sobre les causes i els seus efectes amb mesures extraordinàries. Pel que fa a les dificultats d'accés de moltes famílies al servei de menjadors escolars, s'ha plantejat ampliar la partida pressupostària pel 2014 i resoldre el seu pagament abans de començar el curs, per tal de què les famílies no hagin d'avançar els doblers, garantint així que cap infant de Ciutadella quedi fora d'accedir al servei de menjador.

En referència a la lluita contra els desnonaments i la protecció dels ciutadans, s'ha aconseguit també el compromís d'agumentar als pressupostos de 2014, tant de l'Ajuntament com del Consell Insular, les partides d'ajuts socials per famílies desfavorides. Així mateix, promoure un conveni amb l'IBAVI per tal de coordinar el parc de vivendes socials al municipi, millorar l'assessorament jurídic als afectats i establir un calendari de reunions peròdiques amb l'àrea de Serveis Socials, la d'Urbanisme, la Plataforma d'Afectats per Hipoteca i l'IBAVI amb l'objectiu d'elaborar, en aquesta legislatura, un Pla Municipal de Vivenda Social.

Maria Cabrisas

Regidora del Grup Municipal Socialista de Ciutadella