TW
0


Gràcies per la vostra solidaritat i estima

Els professors que durant set o vuit anys hem impartit classes a l'Escola de Música de Sant Lluís volem expressar mitjançant aquestes línies, primer de tot, el nostre agraïment als alumnes que públicament i en privat ens han mostrat la seva solidaritat i la seva estima. Ens feim càrrec de la frustració que deveu patir en voler començar el curs i que des de l'Ajuntament no trobin professors, estant nosaltres en situació de disponibilitat.

Volem informar que l'any 2012, en reunió amb el batle, tant ell com la secretària de l'Ajuntament ens van anunciar que es produiria un procés de subrogació de les nostres feines al Centre Cultural i Esportiu a fi de mantenir l'equip docent, ja que resultava impossible mantenir l'estructura al si de l'Ajuntament perquè el govern central no permetia la contractació de personal. Vam acceptar aquesta solució com a mal menor i sempre que açò signifiqués que seguíem lligats a l'Ajuntament; però la sorpresa va ser grossa quan a la darrera reunió del curs passat se'ns va anunciar que s'obriria una borsa de feina per a la contractació de professors i que no es considerava que tinguéssim el dret (que reclamam) de cobrir les places que ocupàvem, com sembla que hauria de ser segons la legislació laboral.

Sense entrar a valorar les característiques tècniques de la convocatòria ni si el tribunal era o no el més adient per realitzar una selecció del personal més capacitat per a impartir classe a una escola municipal, el resultat és que, després de culminar aquest procés d'enginyeria administrativa (subrogació més borsa nova), cap dels professors ha aconseguit mantenir el seu lloc de feina. Però el problema és que també han quedat vacants places de diferents instruments; que hi ha alumnes esperant les seves classes, professors amb disponibilitat i una sensació de caos per la qual ja s'han demanat fins i tot disculpes des del blog oficial de l'Escola Municipal d'Ensenyaments Artístics de l'Ajuntament de Sant Lluís. Diuen que dels errors se n'aprèn. Tenen l'oportunitat de rectificar i fer les coses com toca, respectant els nostres drets laborals adquirits.

Els professors defenestrats de l'Escola de Música de Sant Lluís consideram, d'acord amb la carta publicada per una lectora al diari Menorca dimarts dia 15 d'octubre, que la borsa hauria d'haver servit per a contractar personal per a places no ocupades fins aquell moment i per a cobrir baixes i substitucions; i que legalment, en atenció als anys de feina les nostres set disciplines s'haurien d'haver cobert amb el personal que ja les impartíem. Els nostres advocats pensen el mateix.

Anna Ilari Castells
Carlos Mangado de la Torre
Laura Pons Pons
Lucrecia Quevedo González
Moisès Pelegrí Pons
Nicolau Espinosa Melià

Maó