TW
0

L'actuació de l'equip de Govern de Maó en el conflicte educatiu

És aquest un curs escolar que podrem qualificar sens cap dubte «d'atípic». És necessari recordar que els 3 instituts de secundària de Maó, encara a data 23 de novembre, es troben sense director.

Aquests són els fets.

El mes de juliol van ser convocats els Consells Escolars als centres de Maó per a l'aprovació del programa TIL. Els representants socialistes en aquests òrgans van votar en contra de l'aprovació d'aquest programa.

Vam demanar dins la comissió d'Educació, Cultura i Festes de data 12 d'agost (13 dies després de l'obertura dels expedients) la celebració d'una comissió extraordinària d'Educació. Vam rebre la negativa rotunda per part del Sr. Gornés.

Davant aquesta negativa el grup socialista va demanar-la per escrit els membres socialistes de la comissió tal i com ho permet el Reglament Orgànic Municipal.

Manifestació el 19.09.2013 davant l'Ajuntament amb posterior reunió de docents, representants sindicals, representants docents i alumnat. La batlessa no assisteix a aquesta reunió.

El grup socialista aconsegueix es celebri la comissió urgent d'Educació però el resultat de la mateixa no ens convenç i el 20 d'agost de 2013 demanem un Ple Extraordinari Monogràfic d'Educació amb una proposta d'acord.

En data 26 de setembre la batlessa de Maó fa declaracions dins el Consell Escolar de l'Institut Joan Ramis i Ramis, les quals no vol que constin en acta, a favor dels directors, actuant de manera totalment contrària durant el Ple Extraordinari celebrat posteriorment a on no reconeix públicament aquest suport.

A la celebració del Ple de dia 27.09.2013 el grup del PP va intentar, fent ús de la seva majoria absoluta, desvirtuar la nostra proposta sobre educació intentant convertir-la en una defensa de les posicions de la conselleria. Davant aquesta situació el grup Socialista decideix no ser-ne còmplices i s'aixeca de la sessió no permetent la votació.

Posteriorment té lloc una altra reunió amb docents, en la qual la batlessa els demana proves que certifiquin que hi ha hagut altres directors d'altres centres que han actuat d'igual manera que els directors expedientats per així poder tenir més força davant la Conselleria.

El dia 09.10.2013 es convoca el Consell Municipal d'Educació. El grup Socialista vota en contra del document que presenta el PP com a acord i el qual és retirat i es vota a favor del document presentat pels sindicats que recollia les propostes que el grup PSOE havia presentat al Ple Extraordinari. El Partit Popular representat per la batlessa i el regidor senyor Gornés s'abstenen.

El 28.10.2013 en el Ple ordinari del mes d'octubre el grup socialista intenta que es ratifiquin els punts de reivindicació aprovats dins el Consell municipal d'Educació, en aquesta ocasió la batlessa i el seu equip de govern voten en contra dels mateixos punts d'acord dels quals s'havien abstingut en el Consell Municipal d'Educació.

Davant la insistència de la batlessa en dir que ha fet tot el possible per intervenir en aquest conflicte en el del Ple d'octubre li demanem quines han estat les actuacions dutes a terme sobre el conflicte educatiu i concretament a favor dels 3 directors expedientats. La seva resposta sempre és la mateixa, no és competència de l'ajuntament i confiem en què els expedients es resolguin el més aviat possible.

A pesar de tot quedem sense conèixer quines han estat les actuacions concretes que la batlessa de Maó ha dut a terme per intervenir en aquest conflicte i a favor dels 3 directors expedientats.

Mentrestant des del grup socialista hem intentat, sempre, traslladar els grans acords de les assemblees de docents, associacions d'estudiants, sindicats i altres col·lectius, a qui volem tornar a agrair el seu esforç a favor d'una escola pública i de qualitat i en contra de les polítiques imposades i sense sentit del Govern Balear i del PP.

Maria Membrive Pons
Regidora del Grup Socialista i Secretaria d'Organització del PSOE

Maó