TW
0

A l'Ajuntament de Sant Lluís

Som un grup d'ex-alumnes de l'Escola de Música de Sant Lluís, alguns des dels seus inicis, que voldriem exposar els interrogants que ens planteja l'escrit publicat pel senyor batlle i el regidor de Cultura de Sant Lluís a la revista s'Auba del mes d'octubre.

Donat que vostés consideren que les opinions contraries al seu procedir son «manipuladores, i tergiversadores de determinades questions», intentarem no fer afirmacions que no es puguin comprovar.

Parlen de déficits i de despesses, bé, tots sabem que els serveis públics poques vegades donen beneficis, però esteim d'acord, en que no ens hem d'arruinar, ja que els diners dels que l'ajuntament disposa són públics i per tant del poble, pero diuen vostés que hi ha hagut «una gestió molt inadequada», i quina culpa en tenen els professors?, per ventura eren ells els que gestionaven l'escola?, no ho creim…

També anomenen «classes assequibles», com deuen saber a l'escola de música de Maó tenen una llarga llista d'espera, precisament (creim), per els seus preus assequibles (uns 35 euros al mes )… mentre que vostés que la gestionen desde fa 2 anys van pujar els preus a 66 euros al mes, sí, molt assequible…

«Classes de piano complementari», potser que a altres escoles no ho facin, però ajuden a entendre millor la música i la teoria, els recomanem que estudiïn un poc de música i ho entendran,… no ens pronunciarem sobre els alumnes «Fantasmes» … que d'això, repetim, n'hauran de demanar comptes als seus gestors, i no als professors.

Després comenten al seu escrit : «ni una mínima agrupació musical, ni una banda ni alumnes que comencin a interpretar musica». Bé doncs, noltros fa tres anys que formem una agrupació instrumental que va néixer a l'escola i amb la qual gaudim del plaer de fer música, encara que no sigui a nivell professional.

A part, per formar una banda, es necessita mes alumnat, i algo més que flautes…, i temps, molt de temps…, la banda de Maó per exemple no fa gaire anys que existeix i en canvi l'escola té més de 30 anys.

Tots som persones adultes, tenim la nostra feina, la nostra familia, persones majors de les que cuidar… Amb aquestes condicions no hi podem dedicar el temps que requeririen uns estudis professionals, però anem a música perque ens agrada, i a l'escola municipal hi anavem perque ens permetia això, poder fer música sense la pressió d'uns examens i d'un programa que no podriem seguir.

La funció d'una escola municipal sigui de l'especialitat que sigui hauria d'ésser aquesta, donar cabuda a totes les persones que volen fer una activitat, però que pel motiu que sigui no poden o no volen fer-la de manera professional, i també als fillets que comencen sense saber molt bé el que volen, la majoria perque els pares els hi apunten, que tenguin l'oportunitat d'anar provant coses i apendre jugant que es com millor els hi entren les coses.

Parlant del tema de la borsa de treball des professorat, podem dir que alguns de noltros feim feina a organismes públics i hem estat dins borses de feina, però, que noltros sapiguem, mai han servit per treure gent que ja estava treballant...... sino només, per fer substitucions o ampliacions de personal, cosa que vostes no han fet.

També sona molt malament que innocentment diguin : «no s'entén que no hagin aconseguit superar dit procediment»…, certement no s'entén que, després de la generositat de l'ajuntament en rebaixar-lis la titulació als professors de música (ja que a la resta el màxim que els hi demanaven era el grau mitjà-Igualtat?), de grau superior a grau mitjà perquè s'hi poguessin presentar, la única persona de la antiga plantilla de l'escola de música que ha aconseguit superar les proves sigui, precisament, la única que tenia la titulació superior.

No han tingut en compte en cap moment, que molts d'ells tenen una gran experiència docent a molts centres de l'illa....? ni que algúns d'ells sí son titulats…?
Encara que diguin que han valorat els mèrits del presentats a les proves i que un dels principals era haver donat classes, el que s'han oblidat de dir es que, segons les bases de la convocatòria («Para pasar la fase de concurso, los aspirantes tendrán que superar previamente la fase de oposición, por lo que tan solo se valorarán los méritos de los que la hayan superado.») només han comptat els mèrits dels que han superat la primera fase.

Per últim diuen al seu escrit que desde la primera reunió que van tenir (ja fa dos anys) van informar als professors que es farien proves selectives, i que a la darrera reunió del curs passat els van avisar que es farien en breu, perquè doncs esperar a fer-les a començament de curs quan han tingut tant de temps per preparar-les? No serà que (prevenint els resultats) volien tenir una excusa preparada per justificar la baixa matriculació d'alumnes?

Vostes volen tancar els ulls a la realitat, la gent no s'apuntat a les classes d'enguany com a rebuig a tota la seva mala gestió… de 250 alumnes que hi havien al principi, s'ha pasat a menys de 30… qualque cosa ha pasat, és ver?.

Demanen també que donem una oportunitat al nou professorat, no en tenim cap dubte que tots són tan bons professors com ho eren els anteriors i que faran la feina amb la mateixa il·lusió que la feien els altres, també creim que els canvis de professor poden ser bons i/o necessaris quan es fan per causes justificades com per exemple que el professor que teniem tengui tans alumnes que no doni abast per atendrel's a tots, o, que se'n vagi de l'escola perque li han ofert una feina millor (cosa gaire difícil donades les condicions en que han hagut de fer feina tots aquests anys), però en cap cas, podem considerar causa justificada per canviar de professor el que l'ajuntament consideri que els antics professors de l'EMEA no tenen mèrits ni capacitats suficients per donar classe a aquesta escola.

Han volgut fer pagar «justos per pecadors»… les males gestions d'alguns las han pagades els antics professors, deixant-los al carrer sense cap consideració; no ens estranyaria que l'any qui vé es vulgui tancar l'escola per «falta d'alumnes»… Atentament.

Martina Maria del Carmen Olives
Àngels Capó Nieves
Ferrà Giné Álvarez
David Fiol Junyent
José Maria Murcia Saiz
Sant Lluís