TW
0

Carreres fora de lloc

En relació a la carrera de cotxes que ha tingut lloc aquest cap de setmana as Mercadal, voldria exposar la meva opinió que pens altres persones també comparteixen.

No em sembla un espectacle molt edificant que a una Reserva de la Biosfera s'organitzin carreres de cotxes, i menys a un camí rural que travessa la zona de tramuntana del nostre municipi, apreciada pels seus valors naturals i paisatgístics, dels que gaudeix molta gent sobretot durant els caps de setmana. Sense contar les molèsties pels que hi viuen o hi treballen.

Entendria que aquest esdeveniment tingués lloc a un circuït tancat -dins un polígon industrial, per exemple- que causés les mínimes molèsties als ciutadans, fos de més fàcil accés per a la gent que vol seguir la prova i que minimitzés el perill que suposa una activitat com aquesta.

Des de fa bastants anys Es Mercadal és el poble més dinàmic de Menorca, i crec que és bo per al nostre municipi, però pens que no tot val a l'hora d'estimular l'economia. Fomentar activitats elitistes, que representen una despesa absurda de recursos energètics, que provoquen contaminació acústica i un impacte ambiental negatiu no s'avé gens amb la sensibilitat i manera de fer les coses que se li suposa a un Ajuntament d'esquerres.

Es fa inevitable la comparació amb el Triatló que es fa cada any a Fornells, que també provoca molèsties als ciutadans pel tancament de carrers i carreteres. Però a més de l'empenta econòmica que representa per al municipi (segurament molt superior al del rally), aquest esdeveniment suposa una promoció de l'esport -de valors com la superació personal-, és respectuòs amb l'entorn, i hi participen, aquí sí, molts aficionats de Menorca.

Amb tots els respectes, esper que els responsables municipals s'ho repensin abans de tornar a autoritzar un acte com aquest, ja que crec que els inconvenients superen els beneficis.

Sebastià Fuxà Carreras

Es Mercadal