TW

A causa de tota la informació recabada i a les darreres notícies rebudes, en principi, bastant pesimistes, les confraries de pescadors.

Opinen:

-Que de cap manera podem permetre aquestes agressions al nostre mar i al nostre territori. Ja que es faran a 200 m de profunditat i a unes 10,8 milles de distància de la nostre costa. És a dir, que a una platja com la de Son Bou (Alaior), amb una pedrada s'hi arriba! Amb el consequent perjudici pel nostre sector entre d'altres.

- Per la destrucció de la fauna i flora marines, que no tenim clar el mal que li pugui causar, vists els IEA informes d'evaluació ambiental que s'emeten per parts i per separat en quant al que serien els sondejos sísmics, i les prospeccions d'exploració i explotació, si fossin positius.

-Les aigües a on es vol fer part del projecte es troben dins aigües interiors, les quals competiexen a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

-I per tot el risc que això comportaria en tots els àmbits, Si els sondejos fossin positius i arribés a sortir endavant el projecte ens podríem despedir de moltes coses. I ens fa molta por la possibilitat, ja constatada en altres punts del país, d'abocaments freqüents.

-I ja que ens veim poc defensats pels polítics, siguin del color que siguin, que ens representen, amb aquest tema que ens ocupa.

Hem decidit recollir firmes per abans de dia 12 de febrer, presentar davant les autoritats pertinents. Per fer sentir el nostre rebuig a tots aquests projectes.