TW

La Coordinadora Camins de Menorca amb la col·laboració de l'Ajuntament de Maó, el passat diumenge 16 de febrer, va acabar la feina per la recuperació del Camí Vell de Fornells.

Han estat set matins de feina, de molta gent de tot Menorca, per recuperar un camí oblidat, que ara tots podrem emprar i gaudir per fer excursions o passejades al camp, un patrimoni de tots que no podem tornar a perdre. Fets no paraules.

Volem i esperam que la col·laboració de l'Ajuntament de Maó en la recuperació d'aquest camí no quedi amb el fet fins ara, li demanam que tenguí en compte que un grup de voluntaris hem fet net el camí, hem recuperat un camí públic per tothom, però que la seva obligació és mantenir-lo.

Moltes gràcies a tots els que heu participat en l'obertura i recuperació del Camí Vell de Fornells. Ara l'hem de tenir en compte en les nostres excursions a peu, a cavall i en bicicleta, és un camí de tots i per tots, que no pot tornar a quedar en l'oblit.

Volem agrair la col·laboració i implicació de l'Ajuntament de Maó, en especial de la Regidoria de Medi Ambient, per les gestions fetes amb els propietaris vesins del camí i el detall d'oferir-mos menjar i beure per a tots els voluntaris al acabar la feina.

També agrair al Consell Insular de Menorca la seva col·laboració, que ens ha deixat eines per poder fer una millor feina.

Agrair de manera especial al propietari de Nurella, vesi del camí, la seva col·laboració i paciència amb la Coordinadora Camins de Menorca i en les feines de recuperació del Camí Vell de Fornells.

La Coordinadora Camins de Menorca la formam diferents entitats i col·lectius, (Associació Diocesana d'Escoltisme-Escoltes de Menorca, Es Darrer que Tanqui, Boga Boga-A Poc a Poc, Sherpas d'Es Castell, Federació d'Associacions de Veïns, G.O.B., Unió Excursionista Menorquina, Club Ciclista Centre de s'Illa i Penya Ciclista Ciutadella), tots usuaris habituals dels camins i que tenim en comú l'interès per la recuperació i manteniment dels camins. Tothom estar convidat a ajuntar-se a la Coordinadora Camins de Menorca, per sumar energies i tenir una sola veu amb més força. Desitja'm que l'obertura i recuperació del Camí Vell de Fornells doni un impuls a l'objectiu de les entitats i col·lectius que formam la Coordinadora Camins de Menorca, que no és altre, que les administracions públiques clarifiquin la titularitat dels camins de Menorca, com els obliga la Llei Municipal i de Règim Local, a tenir tots els camins públics catalogats i registrats a l'Inventari de Bens Municipals. Una eina jurídica imprescindible pels usuaris dels camins, menorquins i visitants, i les mateixes institucions públiques.

Per açò, no aturam en l'idea de conscienciar i sensibilitzar a la gent de Menorca i als responsables de les nostres institucions públiques, ajuntaments i, en especial al, Consell Insular de Menorca al ser necessària una visió insular, de l'importància que tenen els antics camins públics que ens permeten poder conèixer i estimar la nostra illa. Així com també de facilitar la tan desitjada desestacionalització turística, amb el senderisme, cicloturisme i sortides a cavall. Voldríem que el sector turístic agafàs consciència de l'importància dels camins per afavorir aquestes activitats.

Amb aquest desig esteim preparant un parell d'actes per celebrar la recuperació d'aquest camí, donar-lo a conèixer i fer sentir la veu dels camins públics. Reservau el darrer cap de setmana de Març per participar-hi. Vos esperam.

Per més informació a camins.menorca@gmail.com i al Facebook a Coordinadora Camins de Menorca.

Tots junts farem camí.