TW
0

El PSM Més per Menorca ha apostat i segueix apostant per un projecte de ciutat que millori la ciutat i la qualitat de vida de les persones que hi viuen, comptant sempre amb la participació ciutadana perquè s'ha de governar amb i per a tots els ciutadans.

Per açò, en els dos anys que el PSM Més per Menorca va gestionar a l'Ajuntament de Ciutadella es va aconseguir, entre d'altres, posar ordre en la hisenda pública controlant i optimitzant les despeses i els recursos; facilitar el pagament dels deutes pendents a empreses i autònoms; reduir la llista d'espera del Servei d'Ajuda a Domicili i atendre més ràpidament l'increment de peticions d'ajuts socials; obtenir l'autorització de funcionament de la residència geriàtrica, el que ha permès ingressar anualment 700.000€ provinents de recursos de dependència; actualitzar els pagaments d'aigua d'una zona de Cala Blanca ja que feia dos anys que l'equip de govern del PP no cobrava l'aigua tot i haver recepcionat el servei, etc.

No entenem com l'equip de govern del PP gosa dir que no vam governar per tots els ciutadans, que no vam fer res per millorar els comptes públics, que no vam prioritzar les despeses socials... No es pot criticar per criticar, s'ha de tenir arguments.

Per altra banda, creim que no hauria de ser necessari recordar al grup municipal del PP perquè l'Ajuntament de Ciutadella està en aquesta situació econòmica, que no té res a veure amb la gestió feta pel PSM quan governava, sinó amb la mala gestió dels recursos públics quan governava el PP (2003-2009): pagament terrenys de Santa Rita (2.960.000€), S'hort des Llinyà (5.737.000€), Can Saura–Morell (va pagar més d'1.000.000€ de més), modificació del projecte de la prefectura de policia (450.000€), augment de l'IBI un 40% en èpoques que es va ingressar més de 2.000.000€ en ingressos extraordinaris per fer inversions que no van fer (pista voltadora, escola de música, aparcaments soterrats, etc.), ni amortització de cap préstec, etc.

On va anar a parar aquest augment d'impostos? On van anar a parar els doblers que no es van pagar en amortització de préstec? On era el PP per controlar i reconduir aquest desgavell? Si el PP hagués fet el que corresponia l'Ajuntament no estaria ara en aquesta situació i els ciutadans no veurien minvats els serveis que se'ls ofereix.

No entenem com després que el batlle i l'equip de govern del PP en reiterades ocasions (poden mirar les hemeroteques i actes dels plens) han ressaltat la bona gestió feta pel PSM en l'àrea econòmica, i han demanat disculpes per com havia deixat les arques municipals l'anterior govern del PP, ara gosen dir tot el contrari. O mentien abans o menteixen ara. O senzillament és que no tenen arguments.

Respecte a la gestió que fa l'equip de govern del PP de l'Ajuntament de Ciutadella ens reafirmam en què és un conjunt d'individualitats, amb poca confiança i comunicació entre ells, amb manca de lideratge i poques iniciatives, i amb una gestió que es basa en els fets immediats i d'apagar focs, sense una planificació prèvia. Alguns temes, entre molts d'altres, que reflecteixen aquesta gestió són, l'estació d'autobusos, el trasllat del centre de dia, la renúncia del centre de dia per malalts d'Alzheimer, la piscina municipal, els equipaments culturals, retallades neteja d'edificis, el Pla d'ajustament- sanejament, neteja viària- recollida de fems, habitatges socials als pisos de la rotonda del Cavall i la poca comunicació entre els membres de l'equip de govern. Aquests són clars exemples de descoordinació, manca de coneixements, de canvis de criteris i de decisions unilaterals.

El PSM Més per Menorca, des de l'oposiciói assumint que sempre hi ha coses que podem fer millor, feim feina per la nostra ciutat i part d'aquesta feina és controlar les actuacions de l'equip de govern i l'altra part és fer propostes mitjançant mocions, precs, preguntes, presentar iniciatives i fer aportacions.

Grup municipal PSM Més per Menorca
Ciutadella