TW

Les famílies estem assistint en els darrers temps a canvis continus en les aules dels nostres fills i filles. Aquest any, aquest fet s'ha agreujat amb l'actuació, al nostre parer irresponsable, de l'actual Conselleria d'Educació. A principi del present curs, no sabíem, per exemple, en quina llengua estudiarien els nostres fills certes matèries, si servirien els llibres de text que havíem comprat o si els seus professors haurien de canviar continguts o metodologia per adaptar-se a una anunciada revàlida al final de l'etapa secundària obligatòria. Si a tot açò hi afegim les retallades en recursos i personal, l'augment del nombre d'alumnes dins les aules o la supressió d'ajudes a la diversitat el panorama d'aquest curs resulta, si més no, inquietant.

Quan enmig d'aquest context d'incertesa i inquietud coneixem la proposta d'un pacte educatiu proposat per la plataforma Menorca Edu21, no podem més que il·lusionar-nos amb la idea que aquest acord arribi a bon port. La seva proposta és senzilla i difícil d'aconseguir alhora: consensuar entre tots els sectors socials, polítics i educatius els principis inamovibles que hauran de regir l'educació en el futur més proper, sigui quin sigui el color del partit polític governant. Repetim, senzill i difícil...

El pròxim dissabte 29, Menorca Edu21 celebra a Alaior les seves Jornades de Primavera que serviran per acabar de consensuar entre tots els assistents els últims aspectes del document del pacte. Noltros hi assistirem. Allà tindrem l'oportunitat de participar activament en la seva elaboració, compartirem les nostres preocupacions i aportarem les nostres propostes i idees com a pares i mares.

Des d'aquí, volem animar-vos que, sigui quina sigui la vostra relació amb el món educatiu, participeu també en la trobada de dissabte aportant les vostres propostes i inquietuds.

Els nostres joves i infants necessiten un context estable i tranquil per educar-se i desenvolupar-se com a persones. Estem convençuts que aquest pacte ho farà possible.