TW

El mestre i director musical Antoni Pons Morlà serà homenatjat públicament en motiu de la seva recent jubilació. L'acte és promogut pel Fòrum 3r Mil·lenni( Associació UNESCO), però compta amb l'adhesió d'altres col·lectius en els quals el mestre i director ha participat al llarg dels anys i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alaior.
Se celebrarà dissabte 17 de maig a la Sala de Cultura des Convent, a les 20 hores. Costarà de diferents intervencions sobre la personalitat i trajectòria del mestre Antoni, una recerca elaborada per Pere Gomila a partir del testimoni de coneguts i familiars i, com a part principal, hi haurà un concert amb la intervenció d'alguns dels solistes més reconeguts de Menorca i amb qui ha col·laborat el mestre Pons Morlà acompanyat d'orquestra: Maria Camps, Simón Orfila, Jaume Gelabert, Paulino Maria i José M. Olives. Finalment actuarà el Cor Illa de Menorca.
Antoni Pons Morlà és un representant exemplar d'una important generació de menorquins que al llarg de tota la seva trajectòria vital ha fet de la participació desinteressada un modus vivendi. El seu compromís amb la cultura va començar de ben petit quan els mitjans públics eren inexistents, i la vida cultural substituïa tantes mancances a base de coratge i il·lusió. Ell, amb molts altres, van fer créixer infinitat d'iniciatives per convertir la cultura en protagonista entre la població alaiorenca. Molt prest es va decantar per la música. Va intervenir en grups i bandes i exercí un paper importantíssim en la vitalització del cor de la capella de l'església. Després impulsà la recuperació dels cors del Deixem Lo dol i va tenir una important influència en les activitats culturals de l'Associació de Pares i Mares del Col·legi Dr. Comas Camps. Ha estat director del Cor d'Amics de l'Òpera del Teatre Principal, i actualment del Cor Illa de Menorca. Va ser director del Conservatori de Menorca. Des de la fundació del Fòrum 3r Mil·lenni ha exercit de vicepresident. Sempre ha impulsat el món associatiu. Ha estat dirigent i col·laborador destacat de Joventuts Musicals d'Alaior. Ha dirigit infinitat de concerts i és compositor d'obres singulars estrenades amb molt d'èxit.

Tot açò és part del que és conegut del mestre Antoni Pons, però en tota l'altra part desconeguda, hi ha moltes hores d'assessorar, d'animar, d'impulsar persones i iniciatives perquè sumin a la seva vida grans o petits èxits culturals perquè ell no pot entendre cap tipus de progrés personal o comunitari deslligat de la cultura.

L'acte serà gratuït i s'espera una gran resposta del públic perquè és un personatge conegut i molt estimat per gran part de la població d'Alaior però també de Menorca..