TW
10

Valgui la present per respondre les cinc notificacions que m'ha enviat des de setembre de 2013 fins al mes actual, en què em diu haver tingut coneixement de la meva presència destacada en diverses concentracions no comunicades a la Direcció Insular, que vostè representa. Les dues primeres es refereixen al conflicte que es viu dins la comunitat educativa i les tres restants a concentracions davant el Banc de Santander, Banc BBVA i Banc de Crèdit Popular, totes a Maó. En cadascuna d'aquestes m'adjunta un model de sol•licitud per a properes convocatòries.

Inicialment, vaig desestimar respondre les seves missives donat que no en som organitzadora de cap d'aquestes tot i que hi hagi participat exercint el dret a la llibertat d'expressió juntament amb centenars de persones. A mesura que s'han anat repetint les notificacions ha crescut la meva curiositat per conèixer els informes que vostè rep i que semblen determinar què suposa o no una 'presència destacada' quan ni tan sols hi hagut identificacions als assistents. Em ve a la memòria l'assemblea de pares i mares que va tenir lloc el 18 de setembre de 2013 a la vorera de davant de la Delegació d'Ensenyament al carrer Josep M. Quadrado de Maó. Hi assistiren unes dues-centes persones i curiosament l'única que ha rebut la notificació he sigut jo, tot i que vaig tenir coneixement d'aquesta convocatòria de pares i mares de diferents centres d'ensenyament minuts abans de començar. Val a dir que hi vaig expressar la meva opinió en diverses ocasions com també ho feren moltes altres persones que tingueren intervencions molt més brillants que les meves. El mateix copia i enganxa de 'participació destacada' se'm comunica pel que fa referència a la resta de concentracions.

Allò que vaig interpretar al principi com desconeixement i sobrevaloració cap a la meva persona ha començat a cansar-me pel fet que demostra subestimar els moviments socials assemblearis i participatius. He arribat a la conclusió que la seva formació pugui haver dificultat la comprensió d'un àmbit en què les jerarquies i ordres no tenen cabuda. Els generals i els seus regiments són dins l'exèrcit, però no dins la societat civil. Per aquest motiu, i per respecte als centenars de persones organitzades activament en diferents moviments socials que reivindiquen els drets humans que el govern que vostè representa s'obstina a ignorar, agrairé que deixi de focalitzar el seu control en la meva persona i centri la seva atenció en l'autèntic protagonista, el qual no és altre que el col•lectiu ciutadà.

Ja per acabar, vull fer-li saber que tenc la intenció de continuar participant en totes aquelles convocatòries legítimes que es facin, amb la consciència que el govern que vostè representa n'és realment el promotor per mor de totes les mesures adoptades a cops de decrets.

Pens que, per evitar individualitzacions capcioses, seria recomanable que s'aprofundís en els estudis sobre moviments socials i desobediència civil. Tot recordant la seva entrevista al Diari «Ultima Hora» del 2.01.13, voldria respondre que no són qüestions supèrflues ni assumptes banals els que ens fa sortir al carrer; més tost són qüestions fonamentals i bàsiques: talls d'aigua, llum, desnonaments, retalls a les ajudes socials, augment de ràtios, no substitució de metges en període de vacances, dietes per trasllat mèdic no pagades en més d'un any i mig, baixes mèdiques de docents sense substitució, retallades en ensenyament per a alumnes amb necessitats especials, increment de les taxes judicials i un llarguíssim etcètera que el govern que vostè representa s'obstina a fer-nos creure que són luxes quan en l'entrevista assegura: «nos gustan los grandes vinos y el caviar pero no podemos pagarlos». És possible que els tasti amb més freqüència que tots noltros a no ser que també es dutxi amb aigua freda com Arias Cañete.

Sara Casero Segui
SANT LLUÍS