TW

No és la primera vegada que escric a «Es Diari» i torno a escriure per raons colpidores. Fa molts anys que la meva relació amb l' Illa és molt estreta i és la primera vegada que per raons de treball no puc ser a les festes de Ciutadella 2014.

Com a menorquí d'adopció i de cor, i coneixedor del món del cavall, crec que no només pels últims esdeveniments s'han de posar mesures. Ja fa anys que patim moments indesitjables a les festes de tota l' Illa i és clar, els Jocs des Pla ofereixen unes condicions de més inseguretat. Jo mateix he patit cops i trepitjades, i també he fet de professor per explicar als nouvinguts el que es pot i el que no es pot fer.

No és moment de buscar responsables directes, no n'hi ha, tots ho som una mica. Tots ens sentim una mica...

El que prego és, perquè l' any vinent les festes siguin més segures, i proposo una idea interessant:

Tenim unes festes on hi ha un control molt ben aplicat i crec que podem aprendre molt d'altres cultures, una festa amb animals i una festa on sense control cada any les desgràcies serien terribles. Demano a l'Ajuntament de Ciutadella i perquè no al Consell Insular de Menorca que facin un viatge a les festes de San Fermín, que prenguin nota, que treguin idees, que facin un exercici de reflexió i que sense perjudici de la festa, la seguretat passi a ser part important d' aquest espectacular esdeveniment:

Es podem prendre mesures en els accessos ( per edat, embriaguesa...), es pot donar més informació (fulls/tríptics informatius de que es pot i el que no es pot fer...).

Si us plau, aprenem, mirem endavant i lluitem per unes festes segures, unes festes millors!