TW

S'ha escrit i rallat molt sobre la carretera general als darrers temps. I algunes de les coses que s'han dit sobre aquest tema no són certes i altres veritats a mitges.

Si alguna cosa he vist al Consell Insular sobre aquesta qüestió és la capacitat incansable del conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, d'explicar el projecte de millora de la carretera general a diferents persones i col·lectius que han demanat informació.

Com a membre de l'equip de govern del Consell Insular i com a usuari habitual de la carretera general només puc dir que el citat projecte de millora de la principal via de comunicació de Menorca és el més ajustat possible a les necessitats de l'illa i als recursos econòmics dels quals disposam. És a dir, que planteja el que necessita Menorca. Ni més, ni menys.

Si alguna cosa he aprés des que ocupo al càrrec de conseller de Cooperació, Esports i Habitatge és que els polítics ens tenim que centrar on volem anar, però són els tècnics els que diuen com es pot arribar al punt indicat.
En aquest sentit, el que dóna més garanties és que aquest projecte ha estat aprovat per la Comissió Balear de Medi Ambient, organisme que té per objectiu vetllar perquè les diferents iniciatives que proposa l'administració tinguin cura precisament de la natura.

Per açò, el projecte de millora de la carretera general habilita, entre d'altres mesures ambientals, la incorporació de pantalles vegetals, la sembra d'espècies autòctones, l'execució de passos de fauna a parets seques o la millora de l'eficiència lumínica.

Com a responsable d'Esports al Consell de Menorca també veig com un encert el que el projecte incorpori un arcén de 2,5 metres a cada banda i un camí de terra perquè sigui emprats, per exemple, per ciclistes, genets o excursionistes de forma segura, incrementant d'aquesta manera la convicció de que Menorca es la #illadelesport amb aplicacions tant en el camp de l'esport com del turisme.

Però com a polític, pare i ciutadà en general el que més em preocupa és la seguretat i aquesta amb l'actual projecte de millora que proposa el Consell insular s'augmenta moltíssim amb la desaparició dels girs a l'esquerra a les interseccions. El que una persona pugui circular a la major part del traçat de la carretera general de manera fluida, sense interrupcions, és altra dels avantatges que vull posar en evidència amb aquest escrit.

Per evitar equivocacions: aquelles persones que vulguin creuar de punta a punta de l'Illa ho podran fer de forma fluïda i sense aturar a gairebé tots els trams i els que vulguin accedir a les nombroses entrades o sortides que existeixen a la via ho podran fer sota nivell.

Només vull recordar que gairebé una mitjana de 13.000 vehicles empren aquesta via diàriament arribant a puntes de fins a 20.000 durant els mesos forts d'estiu. També vull recordar que van ser un Consell i un govern central d'esquerres els que van firmar a l'any 2007 un conveni per invertir uns 30 milions d'euros en la millora de la principal via de comunicació i, la veritat, és que estic d'acord amb aquella decisió.

Ara només demano coherència als actuals líders de les formacions d'esquerra i que governaven aquella època a Menorca, perquè sembla que si ho fan ells està bé, i si ho feim nosaltres, ja és una altra cosa...