TW

Diverses organitzacions mundials fan aquest dies una crida a la ciutadania dels pobles del planeta amb ocasió de la Cimera d'Emergència sobre el Clima amb la que l'Organització de les Nacions Unides ha convocat als representants polítics de tots els països per demanar el seu compromís real i ferm de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (EH) davant la situació de perill d'acceleració del canvi climàtic.

Els darrers informes científics assenyalen que amb l'augment global de les emissions i de la temperatura que s'estan donant, es pot posar en marxa un mecanisme de retroalimentació de l'EH, en alliberar el metà que es troba a la tundra. Aquesta és una de les més greus amenaces a la que ens enfrontam, juntament amb l'acidificació dels oceans i les grans inundacions i sequeres.

Centenars de milers de persones sortiran al carrer en centenars de països en la major mobilització
popular pel clima vista fins ara. A Menorca també volem participar en aquest esdeveniment històric i tenim raons de pes per fer-ho. La nostra illa, malgrat ser una Reserva de Biosfera no ha fet els deures en la qüestió de la reducció d'emissions, que provenen no tan sols de l'energia elèctrica produïda amb combustibles fòssils, sinó també del transport motoritzat terrestre, marítim i aeri, de l'agricultura industrial intensiva, de la construcció d'habitatges i grans infraestructures, del canvi d'usos del sòl, ...

La ciutadania s'està mobilitzant arreu del món per demanar als polítics que prenguin les mesures
globals, estatals, nacionals i locals adients per evitar un augment de temperatura superior als 2ºC
davallant les emissions de carboni a cero, en un procés de canvi de model energètic cap al 100 per cent d'energies renovables netes, l'única solució d'aquest immens problema.

Per tot açò, demanam a totes les entitats ciutadanes i a la gent de Menorca que acudeixi a la concentració que es farà el proper diumenge 21 de setembre a la plaça de l'Esplanada de Maó, a les 13 hores, mostrant la seva creativitat i suport en aquesta acció mundial pel clima.

Tanmateix vos demanam que difongueu aquest article i que signeu la petició per internet a qualsevol de les xarxes socials que la convoquen: avaaz.org, peoplesclimate.org, 350.org,...