TW

El passat 15 d'octubre, quan duia la meva filla a l'escola com cada matí, vam patir un atropellament en el pas de vianants de la Via Ronda de Maó que es troba a l'alçada de la intersecció del carrer Amazònia (carrer que dóna entrada a la urbanització de Malbúger). Per sort, les conseqüències de l'accident no van ser més que cops i ferides que no tardaran massa en curar-se, però el pànic que vaig sentir durant el temps transcorregut entre l'impacte i el moment en que vaig poder comprovar que la meva filla de dos anys estava bé no crec que l'oblidi mai.

Empram aquest pas de vianants amb molta freqüència i veig com malauradament en aquest punt són habituals els excessos de velocitat i els conductors que no respecten el pas de zebra. Si a açò hi sumam que aquest pas és utilitzat per nombroses persones residents a Malbúger, treballadors i usuaris de l'Hospital Mateu Orfila, de la seu del Consell Insular o de negocis de la urbanització i de persones que passegen o fan esport per la zona, el risc de patir un accident s'incrementa de manera notable.

Des que l'Ajuntament de Maó decidí rebaixar la velocitat màxima permesa a tota la via a 50 km/h, és possible que es facin controls de velocitat en altres trams, però són pràcticament inexistents a la zona a la qual em referesc. En moltes ocasions em deman el motiu de l'absència de ressalts que obliguin els conductors a reduir la velocitat (quan són tan habituals en tantes vies de Menorca) o de semàfors que al prémer un botó aturen el trànsit i permeten el pas dels vianants (un sistema molt poc freqüent a Menorca però molt present en nombroses ciutats del territori espanyol). Supòs que hi deu haver un seguit d'explicacions tècniques, moltes vegades difícils d'entendre, que ho desaconsellen o prohibeixen. En qualsevol cas, pens que ara em pertoca demanar als nostres governants que prenguin mesures en aquest punt, per evitar que el que per a mi i la meva filla ha estat un ensurt no es converteixi en una tragèdia algun dia.