TW

Qui de nosaltres els menorquins voldria que les seves filles fossin raptades, sotmeses a abusos sexuals i a violacions i, després de ser convertides a la força a l'Islam, obligades a casar-se contra la seva voluntat amb combatents de Boko Haram, els jihadistes de Nigèria?

Aquesta és la situació de 212 adolescents, la majoria cristianes, segrestades el 14 d'abril d'enguany d'un internat del nord de Nigèria.

El govern nigerià afirmava que s'estava negociant la llibertat d'aquestes al·lotes, però Abubakar Shekau, líder de Boko Haram, ha fet saber a través d'un vídeo que el destí d'aquestes infortunades ja està ben decidit: viure casades amb els exaltats milicians de la seva extremista organització musulmana. Shekau afirma que no té intenció d'alliberar-les mai, i que «No negociarem(…) Al·là ens ha dit que no ho havíem de fer». (El mot àrab 'Al·là' significa 'Déu', igual que el castellà 'Dios', l'anglès 'God' o el francés 'Dieu').

Les recents paraules posades en boca d'Al·là per l'inquietant i criminal Abubakar Shekau evoquen una vegada més les que el lúcid escriptor francès Jean-Paul Sartre va escriure anys enrere en un dels seus llibres: «Quan Déu calla, se li pot fer dir allò que un vol».

Eladi Saura
Barcelona