TW

Davant la notícia apareguda en els mitjans de comunicació, en referència a la denúncia presentada per la família de sa dona que va morir en els jocs des Pla d'aquest darrer Sant Joan, en contra de l'ex-alcalde de Ciutadella i en contra dels regidors responsables de les nostres festes, el Partit Popular de Ciutadella vol manifestar lo següent:

1) Recolzam totes les actuacions duites a terme, tant per l'ex-alcalde José Maria de Sintas, com per part dels regidors responsables, en quant a la preparació i execució de les festes de Sant Joan. Es van seguir tots els protocols d'actuacions estipulats, que amb els anys s'han anat millorant, i que sempre han estat supervisats pes tècnics en seguretat.

2) Lamentam que, a pesar d'haver fet tot allò que marquen les normes establertes, l'alcalde de Ciutadella, sense tenir cap responsabilitat directe amb l'accident, hagués dimitit davant ses pressions rebudes i el sentit de culpabilitat que el va embargar per aquell tràgic accident.

3) L'Ajuntament de Ciutadella, ha posat i segueix posant totes les mesures de seguretat en el seu abast per poder evitar, en la mesura del possible, que fets tan tràgics com aquests no es tornin a repetir. Però també som conscients que sempre hi haurà un component de risc que serà impossible eliminar del tot, a no ser, que les nostres festes perdin el seu sabor i el seu encant.

4) S'està elaborant mitjançant un conveni amb es Govern de les Illes Balears, el Consell insular de Menorca i el propi Ajuntament de Ciutadella un Pla d'Autoprotecció, amb l'objectiu de minimitzar, en el màxim, els possibles accidents que es puguin produir durant els jocs des Pla i en altres moments forts de les nostres festes, sempre tenint en compte que el perill, donada sa pròpia idiosincràsia de la festa i la massificació, sempre hi serà present.

5) No podem deixar de pensar, en totes les persones, que d'una manera o d'una altra, fan la festa, participen de la festa i són la festa. Mos referim als cavalls i els cavallers. Ells són els màxims protagonistes de les festes que, moltes vegades, posen en risc la seua vida. De fet, degut al tràgic accident d'enguany, el cavall va haver de ser sacrificat, i el cavaller que el qualcava, va estar en un estat de salut molt greu durant molt de temps. Així, per la negligència d'altres, els cavalls i cavallers posen en perill les seves vides amb l'únic alicient de que tots puguem gaudir de les millors festes del món.

6) Respectam i respectarem les decisions judicials, però en el ben entès que l'Ajuntament té, primer de tot, l'obligació de vetllar per sles festes del nostro poble. Té l'obligació de vetllar per la seguretat, està clar, però també vetllar perquè les festes no perdin la seva essència. S'ha de trobar s'equilibri entre aquests dos conceptes, de forma que puguem seguir conservant el mateix Sant Joan que hem sabut transmetre de pares a fills des de fa centenars d'anys, minimitzant en tot el possible els riscs que una festa d'aquestes característiques comporta.