TW

Esteim a les portes de tancar un nou any, any important pel nostre Ajuntament i pel nostre poble; aquest any 2014 Es Migjorn Gran ha celebrat els seus primers 25 anys de independència. Amb aquestes línies l'Ajuntament vol fer públic l'agraïment a totes les persones que d'una manera o altre han fet possible els diferents actes que per a celebrar aquesta important data s'han duit a terme al llarg de l'any.

Aprofitant per deixar palès els actes de celebració que s'han duit a terme: S'han confeccionat uns punts de llibre que van ser repartits aprofitant el Dia del Llibre i es van el·laborar unes ferratines.

A principis de juliol es va inagurar una exposició de fotografies. En aquesta exposició s'hi van exposar imatges aportades per diferents vesins del poble dels diversos actes celebrats l'any 89. L'Ajuntament va aprofitar també per exposar les fotografies que consten als arxius municipals, de les presses de possessió dels diferents Consistoris d'aquests primers 25 anys.

El 9 de juliol va tenir lloc un acte de reconeixement a totes les persones que han estat regidors, regidores i batles de l'Ajuntament des Migjorn Gran, durant aquests 25 anys.

A finals d'agost es va projectar el vídeo de investidura de dia 09 de juliol de 1989, que també consta als arxius municipals.

Per Sant Miquel va tenir lloc el Reconeixement a les persones que han format part de la Qualcada de Sant Cristòfol de Ses Corregudes durant 25 anys o més.

Recordant la caminada popular que es va dur a terme aquell any 1989 anant des Migjorn a Es Mercadal, a finals de setembre un grup de migjorners van repetir aquest simbolisme, caminant fins el poble vesí.

El mes d'octubre la visita escolar dels alumnes de 6è del Colegi Públic Francesc d'Albranca al Saló de Plens on van escoltar les explicacions del procés duit a terme fins aconseguir aquesta independència, va fer que els joves des Migjorn Gran coneguin la nostra història, la seva història com a migjorners i migjoneres que són.

Per acabar, el passat divendres 28 de novembre es va dur a terme una taula rodona on es van recordar anècdotes curioses de tot aquest procés i on també hi va haver temps per pensar amb el futur.

Amb aquesta taula rodona es va posar fi a tots els actes de celebració .

S'havia programat un concert de David Russell, fill adoptiu des Migjorn Gran i Pregoner de les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes d'enguany com a finals dels actes, però degut a que el sr. Russell va sofrir un incident aquest concert ha estat ajornat, així idò serà dins l'any 2015 que gaudirem d'aquest esperat i fantàstic concert.

Moltes gràcies a tots i a totes i a seguir sumant anys!

Pere Moll Triay
Batle l ES MIGJORN GRAN