TW

Estimada Aurora. Volem contestar de manera conjunta la teva carta que es va publicar ahir a la premsa local, perquè ens cites personalment als dos.

Els crits i algun insult que van fer quatre o cinc persones, de les cent que ens vam concentrar al darrer Ple del Consell, us han donat l'excusa perfecta per desviar uns dies l'atenció sobre les obres de la carretera. Ja sabíem que no us faltarien altaveus per difondre-ho així.

Però Aurora, tu acuses al GOB, al seu president i al portaveu de territori, d'una manera molt interessada. Perquè ben saps que la plataforma SOS Menorca transcendeix la nostra organització. I també saps que la difusió que va fer el GOB de l'acte del Ple deia -i diu, perquè encara es pot veure a la nostra web- que estaríem en silenci.

Encara més, si t'haguessis informat per alguna de les persones que coneixes i que eren al Ple amb la camiseta reivindicativa, t'haurien dit que, en els quinze minuts abans d'entrar al Ple, el què es va fer va ser recordar la consigna d'estar en silenci.

El desamor de vegades juga males passades. Perquè afirmes en el teu escrit que tan de mal te van fer els insults com veure qui els feia, i ens cites a noltros dos. Quan saps perfectament que de les nostres boques no en va sortir cap d'insult, ni crit, ni consigna. Ni ens agraden els insults ni els aprovam. Qui els van fer eren persones majors d'edat, no criatures tutelades per noltros.

També faltes a la veritat, estimada, quan dius que no vam reaccionar. S'havia convocat per estar una hora en el Ple i vam marxar als 35 minuts, en començar les primeres sortides de to. Els insults es van sentir quan tothom sortia ja de la sala. Està gravat en vídeo.

Aquesta vegada les camisetes parlaven d' «Abús de Poder», perquè així ho sentim. Les formes, Aurora, no es van perdre només per part d'algunes persones del públic en el darrer Ple; fa estona que es veuen malmeses per qui ha dirigit el tema de la carretera, el Sr. Alejandre.

Un conseller de caràcter aparentment afable, però que va prohibir l'accés a la documentació pública i que ara diu que no és cert, malgrat estar recollit a una acta notarial. Un conseller que ha acusat públicament al GOB de cometre delictes sense cap tipus de prova ni consistència. Un conseller que va argumentar que els girs a l'esquerra que no fossin a doble nivell eren il·legals i resulta que no és cert. Un conseller que va negar en el Ple cap pressió damunt la Comissió de Medi Ambient perquè -va dir- ni sap qui la forma ni hi ha anat mai, quan la seva presència a la reunió del tram Maó-Alaior està també registrada a l'acta oficial.

Un conseller que ha impulsat una obra que obliga a alçar tota la carretera quatre vegades en cinc quilòmetres en un moment de crisi i retallades en coses bàsiques, incloses la de la teva pròpia Conselleria de Benestar Social. Que ha posat en marxa les excavadores sense tenir Direcció d'Obra i on s'han registrat tres accidents en dos dies. Un conseller, no és estrany, que treu la nota més baixa de la darrera enquesta realitzada a Menorca.

És clar que no s'havia d'haver cridat en el Ple. Però cal entendre també que hi ha molta gent indignada per la situació que s'està vivint i que encara s'indigna més quan veu les pilones de ciment que s'estan alçant a una carretera que no tenia punts negres.

Ja sabem que ara treballes aplicant una estratègia partidista. Però això que has fet d'atacar-nos personalment i a l'entitat que representam, és comparable a que noltros te senyaléssim com una de les responsables de la corrupció perquè dones suport a un partit que té molta gent a la presó. I mentre no es demostri el contrari, la gent de SOS Menorca (aquests que tu catalogues com «lo mejor de cada casa») són més honorables que alguns dels teus companys de sigles.

El problema més gran, estimada Aurora, és que el mal moment dels insults dura una estona, però la destrossa paisatgística que tu has ajudat a perpetrar amb el teu vot, quedarà per vida d'hereus.
Et qualificam com 'estimada', perquè ja saps que el desamor no sempre arriba a la vegada per les dues bandes, i noltros, malgrat tot, encara t'apreciam personalment. Rep una salutació cordial.