TW

Com a promotors de la iniciativa de posar garrafes a les faroles i altre mobiliari urbà per a recollir taps de plàstics, com recolzament a les campanyes que promou la Fundació Seur de recollida de taps solidaris, volem complementar alguns punts a la seva informació del passat dia 18 a «Sorprendre y no sorprende»:

1. Aquesta és una iniciativa anònima, en que tots els que hi participem ho fem de manera anònima i sense voler penjar-nos cap medalla.

2. Aquesta és una iniciativa amb esperit cooperatiu, nosaltres que tenim temps i disponibilitat de cotxe, recollim els taps que altres persones no poden o volen portar directament a les oficines de Seur.

3. Aquesta és una iniciativa complementaria a la d'altres escoles, empreses i particulars que ja fa temps recullen taps per la mateixa o per altres causes similars.

4. Aquesta és una iniciativa lliure i totalment oberta a qualsevol que es vulgui apuntar. Simplement, imprimir un cartell de la pàgina web de Fundación Seur, agafar una garrafa d'aigua, fer-li un forat més gran i penjar-la en algun lloc. I dedicar uns minuts cada setmana a recollir els taps i portar-los a les oficines de Seur.

5. Aquesta és una iniciativa horitzontal, és a dir, no hi ha cap jerarquia ni cap organització, simplement som ciutadans que en la mesura de les nostres disponibilitats i ganes, donem un sentit al nostre temps lliure.

6 Aquesta és una iniciativa molt i molt senzilla. No tenim estadístiques, ni gràfics, ni contem els taps recollits. No tenim subvencions ni permisos ni recolçament de cap administració. No necessitem cap tipus de pressupost ni gastem cap doblers públic. Simplement ho fem i ja està. I els resultats, els veurem quan a na Daniela, en aquest cas, se li puguin operar els peus per tal de caminar millor, operació que no cobreix la Seguretat Social.

7. Aquesta és una iniciativa ecològica. A part de reduir i reaprofitar un material que normalment va als fems, es pot complementar, quan anem d'excursió, amb la recollida dels taps que envaeixen les nostres platges verges.

8. Aquesta és una iniciativa solidaria. Ningú treu més benefici que el fiet o fieta a qui van dirigits els taps recollits. En aquesta ocasió és na Daniela, com abans van ser na Paula, n'Irene, en Victor, en Kimberly, en Pablo, en Borja, na Keira i així fins a 92 nens i nenes ajudats fins el març de 2015.

9. Aquesta és una iniciativa, finalment, amb uns resultats, en qualsevol cas, tremendament positius: ajudem a un fiet, omplim la ciutat de gestos realment solidaris, donem un valor immens a un simple tap de plàstic, reutilitzem deixalles i ajudem a algú tan innocent com un infant que ho necessita... i donem un sentit vital molt gran al temps que hi dediquem!!

Per tant, aquests són els nostres arguments per seguir amb aquesta inicitiva. Seguim recollint taps, seguim reposant les botelles que desapareixen o són malmeses i no en posem més ja que hem arribat als nostres límits de disponibilitat de temps … i per tant, animem a altres ciutadans a fer-nos costat i si poden i volen, posar les seves botelles d'aigua en altres carrers o poblacions on no hi hagui. L'objectiu: Cap tap de plàstic als fems.