TW

Diuen que una imatge val més que 1.000 paraules i aquí en teniu la prova. En Guiem Carreras, bon arquitecte i millor persona, ha sabut restaurar i recuperar un dels immobles més emblemàtics de Maó. Adaptant-lo a les necessitats d'avui sense perdre ni una pinzellada de la seva autenticitat i personalitat.

Això és l'exemple fet realitat del que Port Sostenible sempre ha defensat i seguirà defensant, la recuperació i preservació del patrimoni del Port de Maó.

Ara queda per definir l'ús que se li pot donar a aquesta magnífica casa. Des de Port Sostenible fa temps que demanem que es redacti un Pla Especial de Protecció del Patrimoni de les casetes de vorera del port de Maó, un pla que sigui la primera mesura per conservar i al mateix temps promocionar l'ús d'allotjament tant per a menorquins com a turistes.

Aquest tipus d'ús afavoreix la creació de llocs de feina. Feines variades que són necessàries, com el manteniment de les cases, la neteja, la revisió d'instal·lacions, serveis de càtering, lloguer de vehicles tant de mar com de terra, recepció i assistència de clients, etc.
L'empresa Marina Menorca que ha sigut l'encarregada de fer possible la rehabilitació de la casa, ja que n'és la consecionaria com també ho és dels amarraments de la Ribera Nord, podria oferir un servei a l'abast dels ciutadans que desitgin gaudir d'una experiència única.

Venècia estava en pitjor estat de conservació del que semblava i s'ha hagut de realitzar una gran consolidació estructural. Faltaven alguns fonaments desplaçats per l'aigua que havia provocat esquerdes greus. L'òxid també ha sigut un greu problema atès que havia afectat als elements estructurals de formigó, l'escala exterior i les llindes de portes i finestres. Expliquem alguns detalls de la reforma: Ara tota la fusteria, que és de fusta de pi pintada, és nova. A més la fabricació de les persianes s'ha fet de manera tradicional menorquina. També s'han substituït les baranes que s'han fet idèntiques a les que hi havia que es recolzen sobre una llosa de formigó amb armadura d'acer inoxidable. L'escala s'ha substituït per una de nova amb una estructura d'acer inoxidable de color gris mate i graons de fusta tractada amb sals de coure perquè no els faci malbé la humitat i la sal. Destacar que la coberta (sostre) s'ha fet de bell nou, però reciclant les teules antigues que s'han utilitzat com a cobertores.

Cases com Venècia , La Solana, la caseta del Fonduco i moltes altres són excepcionals, una joia que cal preservar i també gaudir, perquè les cases es fan per a les persones.