TW

Quan encara s'escolten els ecos del tambor i el fabiol, és hora d'agrair a tots els ciutadellencs i ciutadellenques, i als visitants que ens han acompanyat, la seva implicació, responsabilitat , estima i respecte a les nostres festes de Sant Joan. I amb gran satisfacció podem dir que gràcies a tots hem pogut viure un Sant Joan de dalt de tot.

Entre tots havíem de fer una festa única, i ho hem fet. Ciutadella ha demostrat que és un poble únic, capaç de bressolar durant segles una celebració centenària i d'engrandir-la any rere any. Enguany més que mai, tots havíem de fer feina per un Sant Joan més segur però alhora emocionant i vibrant, i ho hem fet. Tothom s'ha implicat, tothom ha col·laborat. Tots hem posat el nostre granet d'arena. Tots hem fet la nostra festa, però també tots hem fet la festa de tots. I el resultat ha estat una celebració espectacular, de la que els ciutadellencs i ciutadellenques, un any més, ens podem sentir orgullosos. Hem posat seny, passió, estima i tradició. Un Sant Joan amb capadetes, amb entres a les cases dels carrers del casc antic, amb somriures de fillets i amb l'orgull dels avis. El Sant Joan de les trobades amb amics i família, el dels caragols sense incidents, el dels carrers plens d'arena i cavalls regalant bots acompanyats dels braços aixecats de la gent. Aquest era el Sant Joan que volíem, i entre tots l'hem fet possible.

Gràcies Ciutadella. Gràcies per fer una passa endavant, per demostrar amb fets l'estima cap a una festa única. Per fer un Sant Joan sense fissures. Per les renúncies d'alguns en benefici de tots. Per la implicació, per la suma en lloc de la resta. Gràcies per cuidar una tradició. Per mostrar a tothom l'orgull que sentim de ser el poble que som i de guardar un tresor perquè segueixi lluint any rere any.

Dimecres, 62 camisetes grogues marcaven un camí ben clar ahir vespre as Pla. 62 persones que van decidir fer una passa i fer passadís. 62 festes viscudes d'una altra manera. 62 renúncies en favor d'una gran festa. 62 santjoaners de cor i de fets. La festa no hagués estat el mateix sense aquests 62 Voluntaris de Sant Joan, a qui Ciutadella està immensament agraïda.

No és fàcil renunciar a viure la festa des de la tranquil·litat d'un espectador i passar a fer passadís. S'ha de ser valent per decidir posar-se a primera fila, veure passar els cavalls galopant a pocs centímetres de la teva cara mentre centenars de persones empenyen per darrera. Segurament no només és valentia, sinó estima incondicional cap a una festa. Una estimació que heu demostrat sacrificant la vostra festa per fer possible la festa de tots.

Ciutadella vos agraeix la vostra implicació, Voluntaris de Sant Joan. Enguany més que mai la vostra contribució ha estat vital per a fer uns Jocs des Pla sense accidents, espectaculars i segurs. Heu fet feina de manera decidida, no només durant la celebració dels Jocs, sinó durant tot l'any, aportant idees, solucions, implicant a persones, conscienciant a ciutadellencs i ciutadellenques i també als visitants. El resultat és el que vam poder veure als Jocs des Pla d'ahir. Un passadís ample i net per on els cavalls galopaven lliurement, i per on els caixers i cavallers se sentien segurs i podien concentrar-se només en xalar i fer-nos xalar.

La feina dels Voluntaris de Sant Joan ha comptat també amb la col·laboració de la immensa majoria de les persones que presenciàvem els Jocs des Pla. Es respirava un ambient d'unió. Tothom sabia que la celebració dels Jocs depenia de l'actitud de tots, i Ciutadella va respondre com ho fa en els grans moments: tots a una. Respectant els Voluntaris, fent cas de les seves indicacions i ajudant a fer un passadís històric.

Gràcies Ciutadella. Gràcies de tot cor. Entre tots hem fet que la festa segueixi. Fins l'any qui ve, si Déu vol!