TW

Llegeixo reiteradament que la preocupació per la reforma del desmesurat projecte de macrorotondas, se centra en aquelles que agredeixen per inadequades al paisatge menorquí o la utilitat que se'ls pressuposa. Sóc d'aquells que pensen que el ignominiós desgavell de formigó de les mateixes agredeix la sensibilitat i el sentit comú, així que em sorprèn enormement que no es parli de reformes, en la macrorotonda a doble nivell projectada a l'entrada de Alaior. Hi ha qui diu, que entre totes és potser la que tingui alguna justificació, a d'altres ja els hi sembla bé si els serveix de moneda de canvi en les negociacions per reformar les restants. A altres en canvi, ens sembla un despropòsit tan gran com les altres.

Les mobilitzacions ciutadanes en contra de les rotondes de la carretera general, s'han generat pel que són, impròpies i desmesurades. No una ni dues, sinó totes aquelles a doble nivell representen un model feridor per al caràcter de l'Illa.

Avui vaig a trencar una llança a favor de la reforma de la rotonda d'Alaior no només per totes aquestes raons, que en si ja em semblen suficients, sinó també per una altra molt important que afectarà irremissiblement al futur d'aquesta població. M'estic referint al fet malauradament comprovat de l'aïllament que genera aquesta reestructuració del trànsit.

Si ja fa anys la via directa i el doble nivell ja es va aplicar en la seva entrada de ponent i es va saldar amb la indiferència i el pas veloç del poble de tots aquells vehicles provinents en aquesta direcció, només faltarà una altra via directa a doble nivell a l'entrada de llevant, perquè també tots els vehicles procedents de Maó ignorin o ni es plantegen una possible visita a Alaior.

Resumint, estarem condemnant encara més a aquesta població a l'ostracisme i a la penúria econòmica que en si ja pateix, en nom de Maó i Ciutadella que es veuran clarament afavorides amb tanta immediatesa. I com no em sembla just, ni convenient, ni és el que m'agradaria per a la gent del poble on visc, demano al nou Consell contempli tots els meus arguments -que no són només meus- i negociïn amb la inefable UTE la construcció a l'entrada d'Alaior d'una rotonda amable a un sol nivell amb atraients entrades, que en definitiva augmenta considerablement les probabilitats de que els vehicles al seu pas decideixin visitar aquesta població. Altrament l'aïllament i la decadència del poble seran cada vegada més notable i qui sap si irreversible.

P.D. A favor seu hi ha el fet que encara no està aixecades , al contrari d'altres, les elevades i costoses estructures.