TW

Una setmana i mitja després de l'acte solidari «Ferreries amb Nepal» i una vegada assimilat tot el que va ser aquell intens i emocionat cap de setmana no em queda més que escriure per donar les gràcies a tothom que ho va fer possible, tothom que, de manera desinteressada, va col·laborar en aquest esdeveniment, ja que per jo sola tot açò no hauria estat possible. A entitats i empreses com Fotoclub Llum, Una Illa pel Món, Agrupament Escolta Sant Bartomeu, Aires des Barranc d'Algendar, Grup de ball Es Penell, Soca de mots, Ateneu Musical, Nauko, Xibau i Autos Pons Ferreries. A tots els grups musicals que també actuaren com en Nito Martí, Amics de sa música, Whisper trio i Sonadors de Son Camaró. Com no a l'Ajuntament de Ferreries per recolzar aquesta iniciativa. Al Fons Menorquí de Cooperació pels consells i l'orientació que tant m'han ajudat; en Ramon i na Tuni per estar disposats en qualsevol moment a donar-me una mà d'ajuda i per estar també tant pendents de Nepal; moltes gràcies! També a en Toni Pons per la creació d'un cartell tant guapo. Gràcies a les empreses A.Palliser, Úrsula Mascaró i Ria per patrocinar-ho, sense ells tot hauria estat molt més complicat. I, finalment però no menys important, gràcies a tota la meva família que m'ha ajudat en tot moment i m'ha fet costat incondicionalment en aquest projecte, tant pares i germana com ties, concus i cosins, tots ells es van implicar i van fer possible que tot quedés tant perfecte i l'acte tingués l'èxit que va tenir. Totes i cadascuna d'aquestes persones van col·laborar desinteressadament des d'un primer moment, sense dubtar, fet que agraeix infinitament, la solidaritat de les persones que habiten aquest poble en concret i a l'illa en general és un regal preciós que em fa estar orgullosa de ser ferrerienca i menorquina.

Un dels objectius principals era recordar a la gent que la situació per la que passa Nepal després del terratrèmol del 25 d'abril continua sent crítica. No es tracta d'una notícia d'un dia o una setmana, que és el que durà a les portades dels diaris i les notícies televisives. El poble nepalí, 3 mesos i mig després, continua sofrint rèpliques diàries, més de 370 comptabilitzades. Crec que el fet d'haver-ne estat testimoni i poder anar parlant amb la gent personalment ha fet que part de les persones que es van passar per la festa solidària i l'exposició siguin ara conscients de la magnitud de la desgràcia, de les conseqüències que comporta i de la situació per la que continua passant el país, la qual durarà temps; em sento satisfeta.

Un altre objectiu era la recaptació de fons per ajudar a la reconstrucció de la guarderia del poble on estava vivint, Bungamati, així com de les parts més damnificades d'aquest. Sincerament no esperava tanta participació i menys tanta recaptació, el total va arribar a uns 3225€. Gràcies i més gràcies a tothom!

Aprofito l'escrit per dir que falta sortir els guanyadors de dos dels nombres de la rifa (300 i 902). Així mateix anunciar que l'exposició de fotos i quadres es farà itinerant per alguns altres pobles de l'Illa de cara a setembre, on totes aquelles persones que no van poder apropar-se Ferreries tindran l'oportunitat de visitar-la.

No em canso de donar les gràcies. Realment és una gran ajuda per la gent de Nepal.

MIREIA PONS PONS
FERRERIES