TW

Benvolguts responsables i gerent de l'Àrea de Salut del Menorca.

Sóc una persona que pateix una diabetis tipus 1 des de fa més de 25 anys. Fins ara, i per recomanació del meu metge oftalmòleg, se'm feia revisions anuals - que al final eren cada 14/15 mesos per les llistes d'espera en les citacions -. Aquest any 2015, i malgrat que el meu metge recomana fer la revisió al mes de juny - al cap d'un any, també - resulta que de moment, no tinc data. He trucat durant el mes de setembre i octubre al servei de citacions, i m'anaven donant llargues, t'avisarem dintre d'una setmana, uns dies... Avui he trucat al Servei d'Atenció al Usuari i em diuen que aquest any no esperi ser citat, ja que estan totes les cites donades fins final d'any. Que quan tornin a obrir les agendes, i no sap quan serà, ja em podran citar. Es a dir, com a mínim, tardaran 20 mesos en tornar a fer-me la revisió oftalmològica!

No sé si la persona que llegirà això té coneixement dels problemes i complicacions que comporta una diabetis de llarga evolució, encara que estigui més o manco ben controlada, especialment en l'àmbit dels ulls. Detectar microderrames i aplicar la cirurgia per làser el més prest possible és importantíssim per prevenir la ceguesa diabètica, per posar un exemple.

Val a dir que espero això no sigui una mostra de com funciona el nou govern - per cert, a qui vaig votar - ni que el nou gerent, per cert, amb experiència més que demostrada en organitzar l'hospital, s'hagi tornat un funcionari totalment inepte i incapaç de trobar solucions a problemes tan greus com no fer revisions quan es recomanat per l'especialista.

Com és que fins ara, cada 14 mesos podia fer-me la revisió dels meus ulls, una necessitat dins del tractament de la meva malaltia i prevenció de les possibles complicacions, i ara, el primer any amb el nou Govern i el nou gerent, tardaran més de 18 mesos?