TW

Em dic Ariadna Pons i sóc estudiant a l'Institut Biel Martí de Ferreries, de la classe 1r A. Nosaltres hem estat estudiant el canvi climàtic i quines són les seves conseqüències. Hem mirat un documental que es diu «Una veritat incòmoda». Sent sincera és el millor documental que he vist mai, ens explica què es el canvi climàtic i m'ha fet entendre quin es realment el problema.

L'escalfament global se'ns està anant de les mans. És un problema que tan els polítics com els ciutadans esteim deixant de banda, perquè no és un tema només polític, és un tema també moral, i si no l'arranjam els danys què causarà són infinits. I si ens posem a pensar, els que realment ho viurem serem nosaltres, els nens i nenes. Us imagineu que un dia els nostres fills ens demanessin:
Mama, per què no vau fer res? Per què no ho vau intentar aclarir?

En el meu cas no sabria que dir-lis. Hem de començar a enfrontar-nos al problema i plantar-li cara, perquè tots junts podem aconseguir-ho. El que realment em fa ràbia i pena, és que nosaltres sabem la solució al problema, però no som capaços de fer res al respecte. Jo he començat a veure les coses amb perspectiva, he aprés a entendre les coses, i ara que sé el que s'ha de fer, em fa ràbia no poder fer res, per això necessit la vostra ajuda, per això escric aquesta carta per arranjar aquest problema que tots junts hem creat però que tots junts podem vèncer.

Just aquest cap de setmana hi ha una reunió de tots els polítics reunits a Paris, que intentaran arribar a un acord sobre la limitació de la contaminació que provoca l'escalfament del planeta. I per això aquest mateix diumenge hi haurà una marxa des de Ciutadella fins Son Salomó per intentar convèncer als nostres polítics que cal actuar ja. Tots hi esteim convidats.