TW

La nostra és una entitat que fa molt poc que ha començat a caminar, just vam començar a caminar recollint la protesta i la lluita d'altres entitats i altres persones que es van preocupar i van fer feina per recuperar el traçat del camí històric del Camí d'en Kane al seu pas per Ferreries. Els qui hi som ara al capdavant partim de certeses que ens fan creure que aconseguir l'objectiu de recuperar aquest històric camí és de cada vegada més possible i que és de justícia poder-ho obtenir:

1- L'Ajuntament de Ferreries remet un informe a un jutjat de Ciutadella (requerit per aquest) i en el qual diu que tenen dubtes que el Camí d'en Kane al seu pas per Binimoti sigui de titularitat pública però del que sí estan segurs és que aquest camí té un «dret de pas».

2- També l'Ajuntament de Ferreries fa públic un document segellat en què explica quins són els camins del terme de Ferreries d' «ús públic» entre els quals figura el 149-Camí Kane tram Sant Patrici-Tramuntana.

3- Consell Insular de Menorca i Ajuntament de Ferreries tenen publicats alguns inventaris de protecció de patrimoni històric en què surt clarament l'ús públic del Camí d'en Kane per Ferreries.

4- La Conselleria de Medi Ambient de les Illes Balears té penjat al seu web un «Inventari i caracterització del Patrimoni Hidràulic del Barranc d'Algendar» en què diu clarament que el pont de Binimoti és de titularitat pública i que està catalogat com a tal.

5- La propietat de Binimoti aixeca una paret il-legal, tallant el pas d'un camí públic, sense permís de l'Ajuntament de Ferreries. Sembla que prest sortirà la sentència judicial que determinarà la il-legalitat d'aquesta obra... però fins quan durarà aquesta broma si la cosa s'allarga per mor dels recorreguts a què tenen dret les parts?

Amb aquestes poques però fermes certeses volem comunicar que, com a entitat i com a persones lliures que som en una societat justa i democràtica com la nostra, a partir d'ara exercirem el nostre «dret de pas» pel Camí d'en Kane al seu pas per Ferreries a partir del mes de gener de l'any 2016, i convidam a exercir-lo a tota la gent que ens hi vulgui acompanyar. No tenim cap poder de decisió sobre res d'allò que és públic però si que tenim dret a alçar la nostra veu per defensar allò que és de tots.

Camí d'en Kane obert a tothom!

PD: De la reunió del dimarts 1 de desembre al Consell Insular de Menorca esperàvem una major concreció de l'informe jurídic pel que fa al Camí d'en Kane al seu pas per Ferreries, l'única cosa que ens van dir va ser que amb la NTT es podia iniciar el procés de expropiacio per recuperar aquest camí, la qual cosa no veim clara perquè no hi ha cas d'expropiar, de pagar amb doblers públics, per un camí que pensam que ja és públic.