TW

Aquesta és una frase que repetíem fa uns anys, abans que algú es decidia a posar fil a l'agulla per actuar davant de la sinistralitat en diverses causes d'accidents. Com bons hereus del passat açò és malauradament realitat a alguns pobles de Menorca i especialment a Ciutadella on fa uns mesos quasi m'arrabassa la vida un infractor del codi de la circulació.

Idò, durant aquests mesos la història s'ha repetit almanco en vuit ocasions que jo me'n hagi assabentat. No cal ser gaire observador per veure que tant en el centre com a les urbanitzacions la disbauxa circulatòria és força evident i ningú hi vol posar remei, uns perquè estan coaccionats per no fer-ho, altres perquè no queda bé, altres perquè no volen que els acusin de tenir afany de recaptament.

Només cal posar-se en un cediu el pas, en un stop, en un pas zebra, per la plaça de la Catedral o en una rotonda i podeu veure tota casta d'infraccions. No sé si les autoritats i els agents tenen algun problema visual per no veure que ni s'aturen davant els senyals, velos que utilitzen el pas zebra per circular creien que tenen preferència, o que van molt de veres en zones de vianants, circular en direcció prohibida o contrària ja no és novetat, els indicadors de direcció rarament s'utilitzen,....i així estaríem anomenant infraccions, algunes d'elles molt greus, força estona.

Repetesc, ningú és capaç d'agafar el bou per les banyes i posar-hi remei. Haurem d'esperar que hi hagi víctimes mortals? Quantes? Que els afectats tinguin alguna relació amb les autoritats? Posar demandes contra l'Ajuntament via judicial per la seva irresponsabilitat?

Demanaria als ciutadans que al centre i a les urbanitzacions facin aquest exercici de mirar quantes infraccions es fan amb total impunitat i que ho denunciïn!

Xec Vallori

l CAP D'ARTRUTX · CIUTADELLA