TW

Som l'agrupació escolta els Xarel·los de Sant Jaume dels Domenys. Som un grup de joves d'entre 15 i 17 anys que durant tot el curs realitzem activitats, jocs, excursions i tallers per tal de reflexionar sobre nosaltres mateixos i la societat.
Aquest estiu, hem decidit plantejar-nos un repte: fer el Camí de Cavalls caminant en tant sols nou dies, (del 18 al 27 d'agost). Aquest camí dóna la volta a la illa de Menorca, fet que ens ha permès descobrir de molts angles la Mediterrània. Ha estat a partir això que hem pogut reflexionar sobre l'actual problemàtica social i política que es viu a Europa: la crisi dels refugiats.

Així que posant-nos a la pell dels refugiats amb l'ajuda d' un text que representa una Europa en guerra i un orient esperançador, hem decidit crear una instal·lació que convidi a la gent a reflexionar i donar opinió sobre la situació.
Hem muntat la instal·lació al Caló Blanc (una de les cales de Menorca). Aquesta consta de tres pancartes reflexives que posen les següents frases:

El problema està davant dels nostres ulls i nosaltres girem la cara.

Milers de persones moren en aquesta aigua que tu gaudeixes.

No es mereixen el mateix que nosaltres? (acompanyada d'il·lustracions on es compara la nostra vida amb la d'un refugiat).

Les pancartes (fetes amb material que no malmet el medi ambient), estan acompanyades d'un petit pot on tothom pot posar i llegir opinions.

Actualment la instal·lació encara roman al Caló Blanc. Encara que no hi pugueu arribar, escrivim aquest article per convidar-vos a reflexionar des de casa sobre la problemàtica dels refugiats. Una problemàtica que desitgem que sigui efímera com la nostra instal·lació.

Agrupament Escolta els Xarel·los
Tarrago