TW

El proper dia 10 de desembre es celebra el Dia Internacional dels Drets Humans. Es tracta d'una iniciativa mundial que denuncia les amenaces, l'empresonament injust, la discriminació o la intimidació que pateixen persones, que tenen nom i llinatges, i que es troben en situació de risc imminent.

Amnistia Internacional demana a la població que ens prenguem la injustícia com quelcom personal, i una manera directa de fer-ho es signant una carta o col·laborant en una ciberacció per dir-li a una persona valenta que la recolzem, o per fer saber a les autoritats que estem vigilant el que fan al respecte. D'aquesta manera es visibilitza la seva situació i s'aconsegueixen avenços en els seus casos.

A Espanya, Amnistia denuncia els casos d'Annie Alfred, víctima de la superstició i la magia a Malawi, només pel fet de ser albina, Máxima Acuña atacada per defensar la terra i el medi ambient a Perú i Erin Kevin processada més de 100 vegades a Turquia per aixecar la veu contra el govern.

A Amnistia Internacional de Menorca sabem que val la pena lluitar pels drets humans, doncs amb una acció tan senzilla com una signatura en la campanya «Persona Per Persona» de l'any 2015, en la que van participar cents de milers de persones de 200 països i territoris es van enviar més de 3,7 milions de cartes, missatges electrònics, SMS, faxos i tuits en la que va ser la campanya pels drets humans més gran del món.

Per això, el proper dissabte dia 10 a partir de les 10.30 hores, Amnistia Internacional Menorca serà al carrer de ses Moreres de Maó recollint signatures i recordant que cada un de nosaltres com a persona pot fer un gest important per una altra persona.